Ce mânca Cleopatra în fiecare dimineață, de fapt. Să fie oare secretul frumuseții sale?

de: Iulia Statie
26 11. 2021

Secretul reginei Cleopatra a fost descoperit! Meniul ei din fiecare zi a fost dezvăluit de către o echipă de cercetători. Aceasta își păstra frumusețea și silueta prin câteva alimente care sunt consumate de foarte mulți oameni și în zilele noastre.

Ce alimente prefera Cleopatra. Ce au descoperit cercetătorii

Se spune că regina celebră era înzestrată cu trăsături ieșite din comun, frumusețea ei fiind admirată de toată lumea. Aceasta avea mare grijă să își mențină pielea strălucitoare cu ajutorul băilor de lapte și miere. În același timp, ea avea diferite ritualuri de îngrijire inedite.

Acum, meniul ei a fost dezvăluit. O echipă de cercetători a descoperit secretele pe care le avea aceasta. Silueta ei era una fără de cusur, astfel că avea mare grijă la alimentele pe care le consuma în fiecare zi. Mai mult, dieta ei era bogată în fructe de mare și pește.

De asemenea, Cleopatra consuma în fiecare zi diferite condimente, în special unele care afrodisiace. Ea mânca mereu piper, asafetida, o rădăcină de origine indiană, șofran, piper, dar și scorțișoară, potrivit sanatateafemeilor.ro. Meniul său era unul foarte bogat și delicios.

Ce mâncare prefera Cleopatra. Cum se răsfăța la micul dejun

Conducătoarea Egiptului își începea fiecare zi cu un mic dejun care conținea un bol de ovăz și două ouă. Aceasta aștepta 30 de minute, apoi se răsfăța cu un suc de fructe sau legume. Mai mult, Cleopatra ar fi preferat să aibă parte și de o gustare între mese.

Ea mânca, după prima masă din zi, fructe de pădure sau o salată de fructe cu puțină miere. La prânz, Cleopatra se bucura de legume proaspete cu diferite condimente, pește sau fructe de mare. Conducătoarea Egiptului se răsfăța la a doua gustare cu lactate sau fructe.

Ce meniu avea Cleopatra în fiecare zi

Apoi, cina Cleopatrei nu reprezenta o masă îmbelșugată, mai cu seamă pentru că ținea la silueta ei. Aceasta mânca o salată de crudități și carne fiartă. În cazul în care renunța la produsele de origine animală, ea prefera să se bucure de legume fierte.

Meniul Cleopatrei este bazat pe câteva presupuneri făcute după descoperirile cercetătorilor care realizează și acum studii care au legătură cu Egiptul Antic. De asemenea, ar mai exista câteva informații cu privire la alimentele consumate de aceasta.

Mai exact, există și alte studii care arată că ea prefera să mănânce destul de des și nuci, struguri, pepene, piersici, rodii și măsline. Ba chiar, Cleopatra consuma și vin.