Ce mănâncă Ion Țiriac de sărbători. Meniul lui i-a șocat pe toți miliardarii României

Meniul lui Ion Țiriac. Ce preferă să mănânce afaceristul?

Ion  Țiriac este unul din cei mai bogați români. Mulți oameni au curioziăți legate de viața sa de la cel mai mic detaliu. Ce mănâncă afaceristul zi de zi? Meniul i-a șocat până și pe miliardarii de la noi. Care sunt preferințele culinare ale acestuia?

Meniul lui Ion Țiriac

Cel mai cunoscut afacerist de la noi reușește să șocheze din nou. Acesta se menține în formă la 81 de ani și cu preparate tradiționale românești, deși lumea ar crede că el consumă strict specialități de lux. Miliardarul a dezvăluit ce mănâncă și care sunt felurile de mâncare pe care le preferă la ocazii speciale. Țiriac are un meniu festiv neașteptat atunci când vine vorba de o zi deosebită. Își permite orice poftește, dar iată că poftele rămân acasă, în bucătăria românească.

Omul care a adus România de trei ori în finala Cupei Davis alături de Ilie Năstase a mărturisit că nu îl dau pe spate mâncărurile scumpe, așa că preferă de multe ori să mănânce sarmale cu mamaligă, mici sau cozonac. „Nu poţi să te duci undeva fără să te gândeşti la sarmale şi la mămăligă. Adică n-ai cum! Cu tot respectul pentru foie gras şi caviar sau Dom Perignon… Nu, nu! Prefer sarmale, mămăligă, mititei, cozonacii cum îi facem noi. Acum vin aceste sărbători şi fiţi atenţi, aveţi grijă!”, a afirmat acesta ân cadrul unui interviu oferit pentru Pro TV, în contextul Zilei Naționale a României.

„Cel mai fin caviar din Marea Neagră”

Totuși, atunci când vine vorba despre organizatul mesei într-un mod special, de gală, unde protocolul contează mult, alege specialități. Un jurnalist britanic a oferit mai multe detalii despre preferințele miliardarului român.

„Îmi amintesc cum a organizat partidele de Cupa Davis de la București, în 1990, în săptămânile febrile ce au urmat morții lui Ceaușescu. Ne-a invitat pe toți la o cină regală, cu cel mai fin caviar din Marea Neagră, fiind ofensat teribil când echipa britanică i-a comunicat că avea să rămână la hotel și să mănânce fasolea pe care și-o adusese de la Londra”
Neil Harman, jurnalist britanic

Gest uriaș ținut secret de Ion Țiriac

”Eu sunt fan Țiriac. Țin minte că acum câțiva ani încercam să organizez o strângere de fonduri. Termenul limită era a doua zi și mai aveam nevoie de o sumă. Eram la Stejarii și m-am dus la domnul Țiriac. „Domnule Țiriac, vreau să fac un eveniment. Vin eu să joc, avem nevoie să strângem fonduri. Nu s-au înscris oamenii. Dacă vă gândiți la cineva anume, dacă puteți ajuta…”. Mi-a zis: „Tecău, strânge câți poți și eu îți dau restul. Nu i-ai primit de la mine!”. „Domnu’ Țiriac, e minunat, wow…”. Mă gândeam de ce să nu spun că sunt de la el? A doua zi, în momentul în care am anunțat că am făcut rost de suma asta, mi-au venit o grămadă de mesaje, oameni, cazuri, din ce în ce mai grave”
Horia Tecău (Sursa: gsp.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI