Ce lasă în urmă Matthew Perry după moartea sa: ‘Aș vrea să se vorbească și despre asta’

de: Corina Oprea
30 10. 2023

Moartea lui Matthew Perry a venit ca un fulger pentru toți cei care l-au iubit. Marele actor, devenit celebru pentru serialul Friends, s-a stins din viață când nimeni nu se aștepta. Cu mult timp înainte de tragedie, a lăsat un „testament” pe care spera că cei care l-au apreciat îl vor lua în seamă și trata ca atare. Care a fost marea teamă a starului internațional.

Ce voia Matthew Perry după moartea sa

Matthew Perry a fost unul dintre cei mai iubiți actori ai timpurilor noastre. A avut roluri în producții importante, dar serialul Friends a fost cel care i-a adus un adevărat succes în cariera sa. A fost cunoscut în toată lumea, dar își dorea cu totul altceva.

Vedeta nu s-a ascuns niciodată și a recunoscut că a avut multe probleme de-a lungul vieții sale și nu a luat mereu cele mai bune decizii. A căzut în patima alcoolului, a drogurilor și a avut multe probleme, dar nu a uitat niciodată să fie om.

Totuși, și-a dorit ca oamenii să vorbească, după moartea lui, și despre tot ajutorul pe care l-a făcut pentru ceilalți. Se aștepta să fie amintit, peste tot, rolul lui din Friends, dar ar fi fost mai împăcat dacă cei din jur precizau și cum le-a fost alături oamenilor aflați în situații similare cu ale lui.

„Am avut o mulțime de suișuri și coborâșuri în viața mea. Încă lucrez la asta personal, dar cel mai bun lucru la mine este că dacă un alcoolic sau dependent de droguri vine la mine și îmi spune: „Mă ajuți?”

Întotdeauna voi spune: „Da, știu cum să fac asta. Voi face asta pentru tine, chiar dacă nu o pot face întotdeauna pentru mine! Așa că fac asta, ori de câte ori pot. În grupuri, sau unul la unul”, spunea regretatul actor.

Matthew Perry iubea să-și ajute semenii

Actorul a dus o luptă grea cu alcoolul și drogurile, ajunsese dependent de opioide și a suferit mult din cauza cancerului cu care a fost diagnosticat. Avea doar 49 de ani când a primit vestea tragică, dar a continuat să lupte.

Marele actor al acestei lumi a fost recunoscător faptului că s-a vindecat și a luat viața de la început. Astfel, a decis să îi ajute și pe cei din jur și o făcea ori de câte ori avea ocazia.

Pentru că experiențele prin care a trecut l-au marcat complet, a decis să deschidă o clinică de dezintoxicare pentru cei cu adicții. Aici, cei cu probleme scăpau de cele mai mari vicii, realizare despre care și-ar fi dorit să se vorbească și după decesul lui.

Vezi și: Cine își bate joc de Matthew Perry după moartea sa. A încercat să fie cineva la Hollywood, dar nu prea îi iese: „Ha ha ha”

Exact ca într-un testament, a precizat cât speră ca oamenii nu vor uita cine a fost, cu bune și rele, realizări și eșecuri, dar nici de bunătatea care l-a caracterizat mereu.

„Și am creat Casa Perry din Malibu, o clinică de dezintoxicare pentru cei cu adicții. Am scris și piesa mea The End of Longing, care este un mesaj personal către lume, o formă exagerată a mea ca alcoolic. Am avut ceva important de spus oamenilor ca mine și celor care iubesc oameni ca mine.

Când voi muri, știu că oamenii vor vorbi despre Friends, Friends, Friends. Și mă bucur de asta, mă bucur că am făcut o muncă solidă ca actor și că le-am oferit oamenilor bucurie, dar când voi muri, în ceea ce privește așa-zisele mele realizări, ar fi bine dacă serialul Friends ar fi enumerat cu mult în urma lucrurilor pe care le-am făcut pentru a încerca să ajut alți oameni.

Știu că nu se va întâmpla, dar ar fi frumos.”, spunea regretatul actor.

De ce nu se uita actorul la propriul lui serial

Perry a fost mereu o persoană asumată, care a vorbit sincer despre lupta sa grea cu dependenţa. În memoriile sale, a descris în amănunt durerile de care a avut parte și cât de greu i-a fost să învingă această boală grea.

Actorul a făcut, la un moment dat, o mărturisire publică, ce a șocat pe toată lumea. Starul internațional a mărturisit că niciodată nu a avut curajul de a privi la serialul în care a jucat chiar el.

Te-ar putea interesa și: Apelul la 911 în cazul lui Matthew Perry a fost făcut public. Detaliul bizar care a fost observat imediat pe bucata audio

Matthew Perry a mărturisit că ajunsese să cântărească doar 58 de kilogram și lua zeci de pastile pe zi. Nu se putea uita la acele imagini cu el, din cea mai grea perioadă a vieții sale, de care nu voia să își mai amintească.

”Luam 55 de pastile de Vicodin pe zi, aveam 58 de kilograme, jucam în «Friends», urmărit de 30 de milioane de oameni – şi de asta nu mă pot uita la serial, pentru că eram îngrozitor de slab”, a afirmat Perry într-un interviu la CBC, anul trecut.

De la un sezon al serialului la altul vedea că arăta din ce în ce mai rău, motiv pentru care prefera să nu revadă acele imagini. Era conștient de cât de mult greșea, dar nu putea să învingă singur dependențele ce nu îi dădeau pace.

”Nu mă uitam la serial şi nu m-am uitat la serial pentru că puteam spune: băutură, opioide, băutură, cocaină. Puteam să spun, de la un sezon la altul, după felul în care arătam. De asta nu vreau să mă uit, pentru că asta văd”, a adăugat el.

Perry a dezvăluit că abuzul său de opioide a dus la o ruptură de colon, când avea 49 de ani. A avut doar 2% șanse de supraviețuire, a trecut prin 14 intervenţii chirurgicale și zeci de cure de recuperare.

Nu se aștepta nici el să reziste și a fost surprins de puterea de care a dat organismul lui, dar și de durerile pe care le-a suportat. Pentru asta, și-a dorit să îi ajute pe alții, prin intermediul clinicii sale, să nu ajungă în stadiul final în care s-a aflat el.