Ce l-a uimit pe un turist englez în România: “Nu o să-ți vină să crezi că nu e ca Italia sau Spania”

de: Andreea Vînătoru
17 05. 2024

Nu mai este un secret pentru nimeni că țara noastră atrage turiștii străini ca un magnet. Majoritatea sunt fascinați de orașele României, așa că nu ezită să le viziteze cât mai des. Este și cazul unui turist englez, care a ales să vină pentru a doua oară în România. De data asta, a mers la Sighișoara. A rămas mut de uimire și le-a povestit internauților de pe social media ce a găsit acolo A avut numai cuvinte de laudă!

Turist englez, fascinat de orașul Sighișoara

Pentru multe persoane, destinaţia perfectă pentru vacanţă nu înseamnă doar mare și soare. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți străini aleg să viziteze România, iar unii dintre ei chiar ajung să povestească experiențele inedite de care au avut parte.

Unul dintre locurile cele mai vizitate de turiștii străini este Cetatea Sighişoarei. Acolo, farmecul medieval a rămas intact chiar şi după secole. Cetatea Sighişoarei atrage anual sute de mii de turişti nu numai din România, ci din întreaga lume.

Ce l-a impresionat atât de mult

Un turist englez a rămas fascinat de Sighișoara și a împărtășit recenziile sale pe rețelele de socializare. Farmecul acestui oraș l-a impresionat și pe tânărul din Marea Britanie. Acesta s-a plimbat pe străduțele vechi și a rămas uimit de cât de mult seamănă orașul Sighișoara cu orașele din Italia sau Spania.

„Oficial, ne plimbăm în mijlocul unei fortărețe medievale, veche de mai bine de 1000 de ani. Stăm în fața casei unde s-a născut contele Dracula. Da, a fost o persoană reală și s-a născut aici în România. Numele real al lui Dracula era Vlad. E a doua oară când vin în România și aș vrea să vă vorbesc despre concepțiile greșite asupra acestei țări. Prima dată am petrecut o lună în România.

Pot să spun că nu este niciun pericol, în toate orașele vă puteți simți în siguranță. În plus, toată lumea vorbește engleza în România, față de alte țări europene, unde locuitorii refuză total. Am uitat să menționez că Sighișoara este un oraș absolut minunat. Nu o să-ți vină să crezi că nu e ca Italia sau Spania”, a precizat tânărul, într-un clip postat pe Facebook.

Vezi și: Unul dintre cele mai frumoase sate din lume se află în Europa și arată ca un basm. Puțini turiști știu de el