Ce înseamnă pătrățelul colorat de pe fiecare pastă de dinți. Detaliul pe care nimeni nu îl bagă în seamă

Mulți dintre noi obișnuim să alegem pasta de dinți în fucție de preț, arome sau chiar de ultima reclamă pe care am văzut-o la TV, însă prea puțin de pătrățelul colorat de ambalaj, pe care mulți poate că nici nu l-au observat. Acesta oferă, însă, informații importante, pe care ar fi bine să le cunoști. Iată ce ascunde detaliul pe care mai nimeni nu îl baga în seamă.

Semnificația pătrățelul colorat de pe pasta de dinți

Atunci când ne aflăm la raionul cu pastă de dinți, mulți dintre noi ne uităm la detalii precum prețul, brandul sau beneficiile produsului, neremarcând pătrățelul colorat de pe ambalaj. Alegerea pastei de dinți reprezintă, pentru cei mai mulți dintre noi, o alegere ușoară, asta dacă nu ne-a recomandat dentistul un produs anume.

În timp ce unii se uită la marcă, alții citesc pe ambalaje pentru a vedea ce beneficii promite respectiva pastă pentru dinți și gingii, iar alții sunt atrași de prețul mai mic.

Totuși, mulți dintre noi scăpăm din vedere un detaliu de important, pe care-l găsim pe spatele cutiei în care e ambalată pasta de dinți. Este vorba despre un pătrățel mic, colorat, pe care-l găsim și în josul tubului. Acesta poate fi verde, albastru, negru sau roșu. Totuși, ce reprezintă aceste culori?

Citește și: Care este pasta de dinți perfectă pentru tine. La ce trebuie să fii atent

Detaliul pe care nimeni nu îl bagă în seamă

Ei bine, ele ne indică substanțele folosite la producerea respectivei paste de dinți, după cum urmează:

  • Dacă pătrățelul e verde, înseamnă că pasta de dinți este făcută aproape exclusiv din ingrediente naturale.
  • Dacă pătrățelul e albastru, înseamnă că pasta conține atât ingrediente chimice, cât și ingrediente naturale.
  • Dacă pătrățelul e roșu, înseamnă că în pasta de dinți există o cantitate mică, dar nu neglijabilă, de substanțe chimice.
  • Dacă pătrățelul e negru, trebuie să știi că pasta de dinți conține exclusiv substanțe chimice, fapt pentru care nu este deloc indicat să o înghițim.

Din păcate sau din fericire, mulți români sunt însă „în siguranță“, întrucât nici nu prea folosesc pastă de dinți.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI