Ce înseamnă dacă vezi o crăpătură în miezul unui pepene. Mare atenție, e pericol!

Ce înseamnă dacă vezi o crăpătură în miezul unui pepene. Mare atenție, e pericol!
Ce inseamna daca vezi o crapatura in miezul unui pepene. Mare atentie, e pericol

În plin sezon văratic, românii s-au înghesuit în marile piețe și centre comerciale din România pentru a alege cei mai gustoși și zemoși pepeni. Lubenițele sunt la mare căutare în această perioadă, motiv pentru care specialiștii îți spun ce trebuie să faci dacă descoperi o crăpătură în miezul fructului. E cazul să-l arunci la gunoi.

Ce înseamnă dacă pepenele roșu are o crăpătură în miezul fructului

Atunci când mergi la piață, te îndrepți spre tarabele negustorilor care vând produse despre care știi că sunt proaspete, dulci și avantajoase la preț.

Nu trece nicio vară fără să savurezi câțiva pepeni zdraveni, alături de cuburi de gheață și o băutură răcoritoare? Ei bine, desertul fructat favorit al românilor poate ajunge la tomberon, dacă observi aceste mici detalii.

Specialiștii în agricultură îți recomandă să verifici întotdeauna pepenele roșu, înainte de a-l cumpăra de la piață sau din marile centre comerciale. O altă variantă ar fi să despici lubenița în două, pentru a-i observa conținutul.

În cazul în care pepenele roșu are o gaură în miezul fructului, specialiștii spun că acesta ar fi fost injectat cu îngrășăminte chimice nocive, menite să-i accelereze creșterea, motiv pentru care trebuie aruncat la gunoi.

Cum îți dai seama dacă un pepene este copt

Pepenele roșu este vedeta sezonului estival, motiv pentru care oamenii testează fructul pentru a verifica dacă este sau nu copt. Specialiștii în gastronomie au găsit trucul genial prin care afli dacă lubenița pe care tocmai ai achiziționat-o poate fi mâncată sau aruncată la coșul de gunoi.

Tot ce trebuie să faci este să tai un cubuleț de pepene din mijlocul fructului și să-l pui într-un pahar în care ai turnat apă și o lingură de oțet. Dacă apa se va colora, atunci pepenele nu este proaspă. A fost injectat cu anumiți coloranți pentru a părea copt.

Mai mult de atât, gospodinele spun că îți poți da seama dacă pepenele a fost copt natural în funcție de culoarea semințelor. Dacă acestea sunt majoritar negre și doar câteva albe, atunci fructul este bun de consumat. Dacă pepenele are mai multe semințe albe și poți observa fisuri în miez, fructul a fost tratat artificial.

Coaja unui pepene copt și dulce trebuie să fie verde, fermă și tare, nu mată sau închisă la culoare. Pe lângă asta, trebuie să verifici codița pepenelui dacă este uscată, acesta este un semn că fructul a zăcut foarte mult timp într-un depozit.