Ce înseamnă dacă primești în dar o orhidee albă. Semnificația secretă a acestei flori

Ce înseamnă dacă primești în dar o orhidee albă. Semnificația secretă a acestei flori
Ce înseamnă dacă primești în dar o orhidee albă. Semnificația secretă a aceste flori

Orhideele sunt printre cele mai frumoase flori din lume. Încă din cele mai vechi timpuri, florile de orhidee erau oferite celor mai frumoase femei, iar chinezii din Antichitate considerau că orhideele simbolizează perfecțiunea omenească. Totodată, aceste flori reprezintă un simbol al iubirii, deoarece înfloresc foarte ușor, în condiții de mediu dintre cele mai variate. Dar ce semnifică dacă primești drept cadou o orhidee albă? Puțini știau lucrul acesta.

Câți dintre noi știu ce simbolizează cu adevărat această plantă de interior? Astăzi vă vom prezenta toate detaliile despre orhideea albă.

Ce semnifică dacă cineva îți dăruiește o orhidee albă

Datorită semnificației sale, orhideele albe sunt foarte populare în decorarea casei și la evenimentele importante din viața ta. Aceste flori se întâlnesc îndeosebi la nunți și în buchetul miresei pentru că denotă eleganță și mult stil.

Orhideele de culoare albă pot fi dăruite cu orice ocazie, reprezentând bucuria sinceră pe care o ai dăruind un cadou unui om drag. Este cunoscut faptul că albul este asociat cu inocența, eleganța și sinceritatea.

În general, toate orhideele simbolizează frumusețea, eleganța, puritatea și rafinamentul. Cu siguranță dacă cineva îți oferă orhidee albă, înseamnă că te admiră și te respectă foarte mult. Acest tip de floare este perfect pentru a-i măguli pe cei din jurul nostru.

Înainte de a o oferi în dar orhidee, trebuie să cunoașteți toată îngrijirea de care această plantă are nevoie pentru a înflori și nu a se ofili. Așaz-o într-un loc luminat, unde primește puțină lumină solară. Ud-o cu apă cu conținut scăzut de minerale. Hrănește-o cu îngrășământ la fiecare 15 zile. Orhideea crește corezpunzător la o temperatură minimă de 9 grade Celsius și maxim 30.

Trucul banal care îți înflorește orhideele de fiecare dată

Este adevărat că dintr-o singură orhidee poți să faci o sută de flori. Însă pentru asta vei avea nevoie de mușchi sphagnum. Mușchiul este uscat, motiv pentru care e necesar să fie înmuiat în apă. Din mușchiul înmuiat, cu ajutorul unui fir de ață, trebuie să formezi două bile. Cu ajutorul aceleiași ațe și cu atenție pentru a preveni deteriorarea plantei, se leagă mușchiul de partea inferioară a germenului.

În continuare apoi, este nevoie să creezi efectul de seră. Ca să obții acest lucru, trebuie să înfășori mușchiul într-o peliculă, pe care trebuie să o scoți în fiecare zi pentru minimum jumătate de oră, ca să nu apară mucegai. Atunci când o să scoți pelicula, trebuie să stropești mușchiul cu apă. După zece zile, o să apară și primele rădăcini. Se poate resădi germina doar atunci când apar minimum trei rădăcini.