Ce înseamnă avocado, de fapt, și de unde provine cuvântul. Traducerea lui te va face să râzi, garantat!
Cu siguranță majoritatea oamenilor din zilele noastre au gustat măcar la un mic dejun avocado sau pastă de avocado alături de câteva chips-uri rumene și delicioase din mălai sau cartofi. Cu toate astea, puțini știu lucrurile interesante pe care le deține un simplu avocado. Acesta este un fruct cu multiple beneficii pentru sănătatea organismului, motiv pentru care toți nutriționiștii îl recomandă. Iată de ce se cheamă astfel!
Ce înseamnă avocado: de unde provine numele său?
Avocado este un arbore originar din Mexic și Guatemala clasificat cu floara din familia Lauracee împreună cu camforul, scorțișoara și dafinul. Poate puțini știu, dar fructul și arborele sunt comestibile, iar avocado se referă la ambele.
Din avocado se pot face diverse lucruri printre care: specialități culinare, măști de ten, ornamente, dulciuri sau medicină. Cu siguranță majoritatea oamenilor care l-au gustat au început să îl cunoască ușor într-un mic dejun alături de ouă sau puțin ulei de măsline.
De asemenea, din el se pot face milkshake-uri, celebra pastă de avocado care se numește Guacamole, dulciuri, salate sau chiar înghețată specială care se servește des în unele țări.
Cu toate astea, puțini dintre consumatori știu de unde vine numele lui. Denumirea sa a fost dată de poporul aztec, iar ,,avocado” înseamnă “āhuacatl”, care se traduce prin ,,testicule”. Se zvonește că textura lor șifonată și creșterea în pereche au inspirat numele care acum este cunoscut la nivel mondial.
Curiozități despre avocado
Este un fruct: deși seamănă cu o legumă și este des folosit în preparate sărate, el este un fructe. De asemenea, cei mai mulți au impresia asta pentru că nu este deloc dulce, aromat și zemos, având un singur sâmbure.
Fructele sunt culese manual: culegătorii au o unealtă specială cu care iau fructele din copac. Mai exact, este vorba despre un băț lung de aproximativ 5 metri cu un săculeț în capăt și un dispozitiv care îl desprinde de crenguță.
Conchistadorii făceau cerneală din sâmburele de avocado: aceștia au descoperit că sâmburele de avocado produce un lichid lăptos care devine roșiatic atunci când intră în contact cu aerul, așa că l-au folosit ca cerneală naturală pentru a descrie documente, unele din ele rezistând chiar și până în zilele noastre.
Există sute de soiuri: deși unii au impresia că există o singură variantă (cea mai populară), unele sunt ovale, mari, deschise la culoare și cu o coajă foarte subțire. Cu toate astea, nu toate sunt la îndemâna multora din Europa.