Ce înseamnă atunci când cățelul tău face ochi triști. Puțini știu să interpreteze corect gestul

Ce înseamnă atunci când cățelul tău face ochi triști. Puțini știu să interpreteze corect gestul
Ce semnifica ochii tristi ai cainelui

Dacă ai un cățel pe post de prieten și tovăraș de companie, cu siguranță ai văzut și tu ce fățucă adorabilă face, atunci când se pune în poziția unui băiat cuminte și adoptă celebrii „puppy eyes”. Deși pare că este tot timpul trist, nu acesta este adevărul. Cum interpretezi corect ochii triști ai câinelui tău. Ce vor să obțină patrupezii de la tine, de fapt.

De ce face câinele tău ochii triști

Deși nu poți ști, niciodată, cu adevărat ce se află în mintea unui animăluț de companie, conform studiilor, specialiștii sunt de părere că faimoșii „ochi triști” ai cățeilor sunt o metodă genială prin care patrupezii pot comunica cu oamenii și să le transmită sentimentele lor, atunci când sunt supărați sau dezamăgiți.

Mai exact, mușchii faciali ai câinilor au o proporție mult mai mare de fibre musculare „cu contracție rapidă” decât cei ai lupilor, acesta fiind modul prin care, potrivit experților, câinii reușesc să le comunice sentimentele lor stăpânilor, într-o manieră mult mai eficientă.

„Cercetătorii au descoperit că musculatura facială a ambelor specii era similară, cu excepția celor deasupra ochilor. Câinii au un mușchi mic, care le permite să-și ridice intens sprânceana interioară, ceea ce lupii nu o fac.

Mișcarea interioară de ridicare a sprâncenelor declanșează un răspuns hrănitor la oameni, deoarece face ca ochii câinilor să pară mai mari, mai asemănători copiilor și, de asemenea, seamănă cu o mișcare pe care oamenii o produc atunci când sunt triști.”, spun cercetătorii de la Universitatea din Portsmouth.

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Este extrem de loial, jucăuș și iubitor, fiind singura vietate care nu te va trăda niciodată, deoarece sentimentul său de apartenență este puternic înrădăcinat.

Cum comunici cu patrupedul tău

Cu toate acestea, ca orice vietate, patrupezii pot apela la celebrul șantaj emoțional, atunci când vor să obțină foloase pe seama stăpânului său. Acei puppy eyes apar în funcție de comportamentul stăpânului.

Cu alte cuvinte, câinele tău îți urmărește toate mișcările și încearcă să te înduioșeze cu ochii săi triști, atunci când vrea ceva bun de mâncare, să se joace sau să iasă la plimbare.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înțelegi și să accepți faptul că toți cățeii apelează la acest mic truc pentru a te înduioșa.

În al doilea rând, sfatul specialiștilor este să nu întărâți animalul de companie. Dacă îți cere de mâncare, indicat ar fi să-l ignori, dacă abia a mâncat. Condiția lui de câine presupune ca patrupedul tău să fie puțin milog.

În al treilea rând, dacă patrupedul tău obișnuiește să cerșească atenție, indicat ar fi să-i oferi o alternativă, o jucărie sau să-i distragi atenția. De asemenea, câinii trebuie dresați.

Citește și Ce înseamnă când pisica te fixează cu privirea. Ce vrea să transmită, de fapt, prin acest gest