Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită

Ce i-a făcut propria mamă lui Silviu Biriș. Actorul devenit preot a mărturisit mâhnirea primită
Ce i-a facut propria mama lui Silviu Biris. Actorul devenit preot a marturisit mahnirea primita

Toată lumea a auzit de Silviu Biriș, actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Capitală și nepotul solistei de muzică populară Veta Biriş. Ceea ce mulți nu știu este că bărbatul a ales calea bisericii și a terminat facultatea de Teologie. Actorul a dezvăluit cum a reacționat familia lui, în special mama, dar și copiii acestuia după ce i-a anunțat de alegerea făcută.

Silviu Biriș este transformat radical

Până la vârsta de 47 de ani, actorul Silviu Biriș a făcut televiziune, teatru și film. Pe lângă toate acestea, este și absolvent al Universității Teologice «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală. Marele actor a povestit cum și-a șocat mama și ce au spus copiii lui în momentul în care le-a mărturisit că urmează calea Domnului.

Dacă în copilărie, Silviu Biriș visa să devină poliţist, iată că viața i-a rezervat altceva. Cunoscut pentru chipul luminos atitudinea îndrăzneaţă, acum actorul poartă barbă şi este foarte modest.

„Vreau să devin credincios practicant. Sunt anul al treilea la Universitatea Teologică «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală, şi am vrut să ştiu, să-mi răspund la nişte întrebări. De exemplu, am vrut să ştiu de ce mă închin, de ce sunt icoane în biserici şi care este istoria Creştinismului. Noi suntem botezaţi, dar nu suntem practicanţi. Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr”, declara Silviu Biriş în urmă cu ceva timp pentru Click!.

Mama actorului a făcut un gest șocant

În prezent, nepotul solistei de muzică populară Veta Biriş a terminat facultatea de Teologie. Este foarte încântat de anii studenției, în care a învățat pe rupte pentru a putea obține note mari. Dorința de a urma Teologia a șocat-o pe mama actorului, care a făcut un gest neașteptat în momentul în care băiatul ei a anunțat-o.

„Băiatul avea 12 ani, iar fata 8 ani, când drumurile mele spre Dumnezeu s-au îndesit. Au venit cu mine, au participat la slujbe, dar am cam exagerat. Și asta i-a îndepăratat atunci. Mă rog mereu să nu sufere copiii mei și să le fie bine. Și mai ales să fie înțelepți. Un copil înțelept e cel care învață din greșelile celorlalți. Nădăjduiesc că în inima lor e Dumnezeu.

Altfel, copiii mei sunt cuminți și altruiști. Eva, mai ales, e un foarte bun ascultător la suferințele semenilor ei. Băiatul e foarte atent, își urmărește scopul, dar e cumpătat. El este și acum student și faptul că taică-său a fost student cred că i s-a părut cool. În plus, noua studenție m-a ajutat să-i înțeleg mai bine, chiar să-i motivez cu notele mele și au fost zile când am învățat efectiv cot la cot. A fost superb, asta ne-a creat amintiri frumoase împreună și ne-a apropiat și mai mult.

În schimb, mama, când a aflat că am intrat la Teologie, mi-a închis telefonul. A fost șocată, s-a speriat. După 15 minute, m-a sunat și mi-a cerut iertare. Mi-a spus: . Doar că am mers până la capăt, iar acum a înțeles și mama rostul alegerilor mele”, a precizat Silviu Biriș pentru revista Taifasuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI