Ce funcţie au, de fapt, liniile roşii de pe kilometrajul maşinilor. Secretul de care şoferii habar nu au
Foarte mulți dintre șoferi își conduc mașinile, fie ele mai vechi sau mai noi, neștiind pe deplin ce semnifică fiecare led de la bord. Ce funcţie au, de fapt, liniile roşii de pe kilometrajul maşinilor. Secretul de care şoferii habar nu au.
Ce rol au, de fapt, liniile roşii de pe kilometrajul maşinii. Puțini dintre șoferi știu asta
Mulți dintre șoferi s-au întrebat care este adevărata utilitate a benzilor de kilometraj auto. Astăzi vă dezvăluim ce semnifică liniile roşii de pe kilometrajul maşinilor.
Mulți consideră că sunt de decor, însă lucrurile stau cu totul altfel. Acestea au un rol și un scop foarte important, de fapt.
Dungile roșii sunt plasate strategic
Dungile roșii sunt plasate strategic la intervale cheie de viteză pe autostradă, cum ar fi 30, 50 și 120 de kilometri pe oră, în funcție de motorul mașinii. Ele au un rol important în ceea ce privește siguranța rutieră.
Prin urmare, acestea reprezintă un memento vizual pentru șoferi, în vederea respectării limitelor de viteză stabilite de Direcția Generală Trafic (DGT).
Viteza excesivă este tocmai cea mai frecventă abatere pe drumurile din Spania și nu numai. Organismul condus de Pere Navarro evidențiază următoarele: ”Viteza sau viteza necorespunzătoare este unul dintre principalii factori de risc pe șosea. Unul din cinci accidente de circulație cu victime poate fi direct legat de excesul de viteză”.
Dugile roșii îți atrag atenția când depășești viteza
De asemenea, în locurile în care este ușor să ți se distragă atenția și să pierzi evidența vitezei mașinii, dungile roșii de pe contorul de parcurs servesc drept punct de referință pentru a ține evidența vitezei tale. Obiectivul nu este altul decât asigurarea siguranței și bunăstării atât a șoferului, precum și a celorlalți utilizatori ai drumului.
În plus, este interesant de știut că centura de siguranță are un buton secret a cărui utilizare o cunosc foarte puțini dintre șoferi. Este o bară de protecție din plastic care, deși trece complet neobservată, îndeplinește o funcție foarte importantă.
Secretul centurii de siguranță
Centura de siguranta a unui vehicul este formata din mai multe sisteme electronice si mecanice care garanteaza buna funcționare a acesteia. La montarea centurii, cureaua se extinde și se retrage după dorința utilizatorului dar, odată prinsă, este reglată în așa fel încât să permită o oarecare libertate de mișcare.
Astfel, la capătul centurii de siguranță există un opritor din plastic care asigură că catarama rămâne întotdeauna la capăt, prevenind astfel utilizatorii să fie nevoiți să chinuie cu centura de fiecare dată când o pun.