Ce frică are Lionel Messi, de fapt. Sportivul trăiește cu o mare teamă în suflet

Ce frică are Lionel Messi, de fapt. Sportivul trăiește cu o mare teamă în suflet
Teama lui Lionel Messi inainte de Copa America

Lionel Messi s-a arătat temător înaintea de debutul la Copa America. Superstarul argentinian a mărturisit care este cea mai mare frică a sa înainte de competiția sud-americană, care trebuia să aibă loc chiar în țara sa natală, însă a fost mutată în Brazilia.

De ce se teme cel mai mult Lionel Messi înainte de Copa America: ”Aceste lucruri se întâmplă”

Atacantul Argentinei s-a arătat îngrijorat duminică de situația pandemică de pe continetul sud-american. În contextul în care tot mai mulți jucători și oficiali ai echipelor adverse – Venezuela, Bolivia și Columbia – au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, Lionel Messi a declarat că teama de infectare cu virusul care a terorizat întreaga planetă se resimte și în rândul colegilor săi.

„Ne îngrijorează pentru că este un risc pentru toți cei care se îmbolnăvesc de COVID. Încercăm să fim atenți, dar nu este ușor. Aceste lucruri se întâmplă. Vom încerca să facem tot ce putem pentru ca nimeni să nu se infecteze, dar uneori nu depinde doar de noi înșine.”, a declarat Lionel Messi, potrivit Reuters.

Lionel Messi va disputa primul meci la Copa America luni, la Rio de Janeiro, unde va întâlni prima reprezentativă a statului Chile. Obiectivul atacantului Barcelonei este clar: câștigarea competiției. Ar deveni astfel primul trofeu câștigat de Lionel Messi cu Argentina.

„Chiar dacă au venit câţiva jucători tineri, cred că ideea şi stilul de joc sunt destul de clare. Cred că este momentul să dăm o lovitură şi această competiţie oferă o mare posibilitate. Ştim că va fi un turneu special, diferit, cu tot ceea ce se întâmplă în lume, dar suntem pregătiţi pentru competiţie”, a precizat Lionel Messi, câștigător a șase Baloane de Aur.

Teama lui Lionel Messi inainte de Copa America
Teama lui Lionel Messi inainte de Copa America

O finală de Campionat Mondial și trei de Copa America, pierdute de Argentina lui Messi

Messi a ajuns cu Argentina de trei ori în finala Copei America: în 2007, 2015 și 2016, pe care însă le-a poierdut. Ultimele două au fost câștigate de Chile la loviturile de departajare, potrivit Agerpres. În plus, Argentina a pierdut și o finală de Campionat Mondial cu Messi pe teren, în 2014, în fața Germaniei, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Copa America ar fi trebuit să aibă loc în Argentina

Argentina ar fi trebuit să fie țara gazdă de anul acesta pentru competiția sud-americană, dar s-a retras din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19. Brazilia a preluat în ultimul moment turneul. Deși Confederația de Fotbal din America de Sud a declarat în aprilie că a primit vaccinuri și că intenționează să îi vaccineze pe toți jucătorii internaționali înainte de debutul Copei America, Lionel Messi nu ar fi fost vaccinat. 

În ciuda protocoalelor stricte impuse de organizatori, în echipa Venezuelei au fost depistați opt jucători cu virusul SARS-CoV-2, înainte de meciul de deschidere al turneului de duminică, împotriva Braziliei. De asemenea, și Bolivia ”a pierdut” trei fotbaliști după ce au fost diagnosticați cu COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI