Ce feluri de mâncare poți găti, de fapt, la cuptorul cu microunde. O să ai o mare surpriză!

Ce feluri de mâncare poți găti, de fapt, la cuptorul cu microunde. O să ai o mare surpriză!
Feluri de mâncare pregătite la cuptorul cu microunde

Ce feluri de mâncare poți să gătești la cuptorul cu microunde? Este foarte simplu să faci câteva rețete care să-ți țină de foame dacă nu ai cuptor sau dacă ești pe fugă ori nu te pricepi deloc în bucătărie. Ce opțiuni ai?

Feluri de mâncare gătite la cuptorul cu microunde: ce opțiuni ai?

Mulți oameni sunt pe fugă în ziua de azi și un număr destul de mare preferă să nu gătească atunci când ajung obosiți acasă. Dacă ești în pană de idei, dar nu vrei totuși să comanzi mâncare pentru că ai câteva alimente în frigider pe care trebuie să le consumi, ai câteva opțiuni.

Nu trebuie să ai exeriență în bucătărie ca să faci anumite feluri de mâncare ce pot fi preparate chiar la cuptorul cu microunde. Acest obiect a devenit extrem de folositor între timp, iar acum este chiar nelipsit din orice casă.

Idei pentru micul dejun și prânz

Majoritatea preferă să-și încălzească mâncarea în el sau să dezghețe anumite produse cu ajutorul unei funcții speciale, dar poți să și gătești la el. Ce poți face? Poți oricând să prepari o frittata minunată, delicioasă și extrem de rapid.

Frittata este un fel de omletă, dar mai densă și cu mai multe ingrediente în interior precum: roșii, spanac, ardei roșii, bucăți de mezel și desigur ouă din abundență. Trebuie să ai grijă să o acoperi cu un capac sau o altă farfurie preț de 5 minute, ulterior să o lași fără alte 2 minute.

Poți face și un desert

De asemenea, în felul acesta poți pregăti și ceva dulce pentru tine sau cei dragi. Dacă nu ai chef să stai prea mult în bucătărie sau ești pe grabă dimineața și vrei totuși să-i răsfeți pe cei dragi, french toast e perfectă.

Este vorba despre bucăți de pâine pe care le pui într-un bol destul de adânc și peste care pui o compoziție lichidă formată din: ouă, lapte și smântănă lichidă. Pentru un plus de gust este indicat să pui câteva arome precum: esență de vanilie, scorțișoară sau să adaugi câteva fructe proaspete.

Mai mult decât atât, poți să pregătești tot așa și un fel pentru prânz. Pune un cartofi dulce învelit în staniol în cuptorul cu microunde pentru cel puțin 10-15 minute, la o temeperatură medie, pentru a se face ușor.

Poți să-l încerci pe tot parcursul ‘coacerii’ pentru a te asigura că este moalte în interior. Se servește cu puțină smântănă grasă, puțin cașcaval, sare, piper și orice dorești lângă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI