Ce fel de pește să mănânci primăvara. Este cel mai bun pentru sănătatea ta, spun specialiștii
Există tot felul de pești disponibili pe piața alimentară. Cum îl alegi însă, pe cel potrivit pentru sănătatea ta? Specialiștii recomandă consumul de pește de sezon. Află în continuare ce feluri de pește să mănânci în lunile martie, aprilie și mai.
Cum se alege peștele în funcție de sezon
Alegerea alimentelor după sezon este, pentru unii, a doua natură. Ciclul sezonier ne aduce sparanghel primăvara, piersici și cireșe vara, dovleac, mere și pere toamna și portocale iarna. Dar fructele și legumele nu sunt singurele care sunt alese în funcție de anotimpurile în care sunt produse.
Și peștele poate fi consumat tot în funcție de sezon. Acesta este identificat în funcție de reproducerea naturală, tiparele migratorii (determinate de temperatura apei) și reglementările impuse de autorități pentru prevenirea pescuitului. Specialiștii recomandă consumul peștelui în funcție de sezon.
Ce spun specialiștii despre peștii de crescătorie
Peștele, precum și fructele de mare pot fi consumate în sezon sau în afara sezonului, proaspete sau congelate. Totuși, specialiștii ne recomandă să alegem să consumăm pește proaspăt și specific anotimpului, dacă avem această posibilitate, fiindcă în acest fel vom beneficia de toate proprietățile lui.
În trecut, peștii de crescătorie au avut o reputație proastă, însă ei pot fi o sursă de hrană sigură, durabilă și consistentă. Specialiștii spun, de exemplu, că majoritatea creveților pe care îi mâncăm sunt produși în astfel de spații. Somonul, de asemenea, ar fi mai des produs în crescătorie decât preluat din sălbăticie.
Cum să optezi pentru cel mai bun tip de pește
Datorită tehnologiei moderne de congelare rapidă, peștele poate deveni superior variantei sale proaspete din toate punctele de vedere. Fiindcă poate fi înghețat chiar pe barcă, în doar câteva minute după ce a fost prins, savoarea, calitatea și nutriția sunt conservate în starea lor cea mai bună, spun specialiștii.
Totuși, pentru că peștele înghețat poate prezenta unele deteriorări, se recomandă, cât și dacă este posibil, procurarea acestui aliment în starea lui proaspătă.
Ce fel de pește să consumi primăvara
Există numeroase tipuri de pește disponibile pentru pasionații de acest aliment. Specialiștii recomandă, pe cât posibil, consumul de pește de sezon. Scrumbia este un tip de pește care se recomandă a fi consumat primăvara. Este unul dintre cei mai bogați pești în Omega 3.
Scrumbia poate fi consumată sub formă de marinată, afumat sau la grătar. La fel este și în cazul știucii, a bibanului și a crapului, pești tot de primăvară. Spre final de sezon, se poate opta și pentru crabi, în mod deosebit pentru cei cu carapace moale, și păstrăvi.