Ce fel de apă este recomandat să bei în zilele caniculare. Nu e vorba de cea minerală

de: Ștefan R. Apostol
19 07. 2024

Când afară sunt peste 40 de grade, deci oficial este caniculă, ai nevoie de cât mai multe lichide pentru a te hidrata. În acest context, sunt mulți cei care aleg o anume băutură. Așa că află ce fel de apă este recomandat să bei în zilele caniculare, și nu, nu e vorba de cea minerală.

Ne sufocăm la peste 40 de grade, dar avem nevoie de lichide

Pe măsură ce soarele arzător ne usucă și ne golește de energie, trebuie să ne hidratăm frecvent. Există mai multe alimente răcoritoare care vă pot menține plini de energie, fără să vă adauge calorii, deoarece conținutul lor de apă este ridicat.

Logica nutrițională a acestor alimente este de a vă menține electroliții în echilibru, deoarece transpirația abundentă înseamnă că organismul îi pierde cu ușurință.

În plus, majoritatea acestor alimente sunt bogate în fibre și vă mențin sătul pentru mai mult timp. Așa că, cu cât beți mai multe lichide, cu atât veți fi mai puțin predispuși la deshidratare.

Ce fel de apă este recomandat să bei în zilele caniculare

În aceste zile bem, sau ar trebui să bem foarte multă apă, cel puțin 2 litri pe zi. Un substitut al apei simple, sau minerale, poate fi apa de nucă de cocos verde.

Aceasta este perfectă pentru o zi fierbinte de vară, deoarece conține electroliți naturali precum sodiu, magneziu, calciu și potasiu. Aceștia ajută la menținerea echilibrului de minerale esențiale în organism, detoxifică celulele și ajută la funcțiile musculare și nervoase.

Apa de cocos ajută la stabilizarea tensiunii arteriale și la spălarea rinichilor, și pentru că este bogată în magneziu, poate ajuta la controlul zahărului din sânge.

Dar, nutriționiștii vin cu o recomandare și mai impoertantă, precizând, de fapt, ce fel de apă este recomandat să bei în zilele caniculare. Aceștia vorbesc despre apa cu castraveți, având în vedere că are calitatea de a hidrata mult mai bine și pe o perioadă mai lungă de timp, față de apa minerală, sau doar apă simplă.

Există și o altă față a aceste „monede”!

În plus față de beneficiile pentru organism, utilizarea castravetelui, și mai ales sub formă de suc, poate aduce unele efecte negative de care trebuie să fii conștient.

În primul rând, castravetele conține o mulțime de apă și fibre, deci are un efect de reducere. cântărire eficientă. Cu toate acestea, aceasta este, de asemenea, o posibilă cauză de deshidratare și dezechilibru în organism dacă este folosit prea mult.

În al doilea rând, cucurbitacina din castravete este foarte indigestă și destul de sensibilă pentru persoanele cu un sistem digestiv slab. Indigestia vă face să vă simțiți umflat și balonat deoarece corpul încearcă să scape de toxine prin împingerea gazelor acumulate. Efectul răcoritor al acestei legume vă poate agrava simptomele respiratorii.

Cu toate astea, pe o vreme ca cea de acum, căutăm cât mai multe surse de hidratare, iar apa cu castraveți pare a fi ideală pentru asta.