Ce făină să folosești pentru a prepara pâine de casă. Secretul bunicilor de la țară
Unul din alimentele de bază, regăsit pe toate mesele românilor, este fără îndoială pâinea. Dar, cum cea din comeț nu este întotdeauna bună, cel mai bine e să o faci acasă. Dar, știi ce făină să folosești pentru a prepara pâine de casă? În ce urmează îți dezvăluim secretul bunicilor de la țară.
Motive pentru a-ți face propria pâine
Pâinea coaptă acasă este o modalitate excelentă și ușoară de a reduce factura de cumpărături. Pregătirea pâinii acasă poate costa la jumătate din prețul unei pâini pe pâine față de ceea ce ai plăti la magazinul alimentar.
Și ce este și mai bine, este mai gustoasă și mai sănătoasă. Bucuria de a mușca dintr-o felie groasă de pâine caldă, proaspăt coaptă, este o experiență pe care banii nu o pot cumpăra.
Descoperă și: Ce să faci ca pâinea de casă să nu se mai sfărâme. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Dar, oricât de delicioasă ar fi pâinea de casă, unii sunt intimidați de ideea de a-și face singuri pâinea.
Aceștia se pot îngrijora de faptul că a coace de la zero necesită prea mult timp și efort, însă beneficiile de a face pâine de casă depășesc grijile.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale coacerii propriei pâini este că economisești bani. Cu toate acestea, există multe alte motive pentru care coacerea pâinii este o alternativă excelentă la achiziționarea acesteia.
Coacerea este distractivă, amestecarea este relaxantă, vei avea mulțumirea de a ști și de a controla ceea ce se află în mâncare. și dreptul de a te lăuda atunci când servești pâine de calitate superioară prietenilor și familiei.
Există și un mic dezavantaj
Dezavantajul este că pâinea făcută în casă se strică mult mai repede decât pâinea standard cumpărată din magazin, dar asta doar pentru că nu conține aditivii și conservanții pe care îi are pâinea cumpărată din magazin.
De asemenea, pâinile cumpărate de la magazin nu au prea multe substanțe nutritive. Nu conțin prea multe proteine sau fibre, iar caloriile lor provin în cea mai mare parte din amidon.
Citește și: Făina albă versus făina neagră. Când trebuie folosită fiecare şi care este mai sănătoasă
Dorim să menționăm că nu toate pâinile cumpărate din magazin sunt la fel. Poți cumpăra pâine de la magazin care să conțină o nutriție mai bună, dar va trebui să plătești mult mai mult pentru acele pâini. Făcându-ți propria pâine, nu trebuie să alegi între nutriție și cost.
Și acum am ajuns la ceea ce ne interesează, și anume ce făină să folosești pentru a prepara pâine de casă. Așa că, citește mai departe și vezi care este secretul bunicilor de la țară.
Secretul unei pâini bune. Ce făină să folosești pentru a prepara pâine de casă?
Făina de pâine are un conținut de proteine mai mare decât făina de toate tipurile, variind între 12% și 14%.
Acest lucru face ca acest tip de făină să fie ideal pentru toate tipurile de rețete de pâine, inclusiv pentru aluat acru consistent, brioșe fragede și brioșe.
Pe măsură ce aceste aluaturi se întăresc, rezistența și elasticitatea oferite de conținutul ridicat de proteine le permite aluaturilor să se extindă și să rețină bulele de dioxid de carbon produse în timpul fermentației.
Făina de pâine este, de asemenea, grozavă pentru tăițeii moi, cum ar fi aceste tăiței de casă ușor de făcut.
Află și: Nu mai arunca făina expirată. Fă asta cu ea și scapi de o mare problemă. Trucul este util
Făina de pâine nealbită are un conținut de proteine de 12,7%, care este cu doar un punct procentual mai mare decât făina sa universală.
Făina de pâine este mai mult decât adecvată pentru pâinea de zi cu zi. Dar unii brutari profesioniști folosesc făină cu conținut ridicat de gluten, și cu un conținut de proteine de 14%, pentru a oferi un plus de rezistență aluaturilor dense, cum ar fi covrigii și aluatul de pizza.
De reținut
Făina universală este versatilă și va funcționa pentru aproape orice doriți să coaceți. Atunci când faceți aluat de pâine, acordați o atenție sporită în timpul frământării sau al întinderii și al îndoirii pentru a întări aluatul în mod adecvat.
Făina de pâine ar trebui evitată atunci când se prepară produse de patiserie fragedă, dar este bună pentru scopuri culinare în care dezvoltarea glutenului nu este o preocupare, cum ar fi în rouxurile cu conținut ridicat de grăsimi și în toppingurile pentru crumble.