Ce facturi plătește Dorian Popa la curent. Decizia luată de artist, care este suma reală

de: Ioana Bucur
13 11. 2022

Nici vedetele de la noi din țară nu au scăpat de valul de scumpiri din ultimele luni. După ce a fost nevoit să achite o sumă uriașă pentru curent, celebrul vlogger a decis că este momentul să ia măsuri. Cum a reușit Dorian Popa să scape de facturile mari la curentul electric. Vedeta a explicat exact cum se calculează valoarea finală.

Dorian Popa, despre facturile la curent

La fel ca mulți alți români, Dorian Popa a avut parte de o surpriză cât se poate de neplăcută, cu ceva luni în urmă, când a primit factura la curent electric. Pentru o singură lună de consum, vedeta a fost nevoită să scoată din buzunar nu mai puțin de 9.000 de lei.

Pentru că nu a vrut să ajungă să plătească, lună de lună, astfel de sume, vloggerul a început să caute alternative. În final, a decis să facă o investiție destul de mare, instalându-și acasă panouri solare. Așa cum și-a obișnuit deja fanii, i-a ținut la curent la fiecare pas, de la etapele alegerii sistemului potrivit până la instalarea panourilor.

Acum, a venit momentul să mărturisească dacă a făcut o alegere corectă. Dorian Popa a publicat pe Instagram o imagine din aplicația pe care o folosește pentru a măsura consumul de curent penru locuința sa, explicân cum se calculează valoarea banilor economisiți.

„Calcul economie pentru ziua de ieri: 51,66 kWh x 1,88 RON/kWh = 97,12 RON

Calcul economie totală: 1,4 mWh x 1,88 RON/kWh = 2.632 RON”, a explicat vedeta.

„Acum înțelegeți de ce îmi place să fie soare afară?”

Programul îi afișează exact cât a consumat, dar și care este costul pentru consumul pe care l-a înregistrat.

„Ca idee, pentru cei care vor să știe mai multe despre aplicație și despre cum funcționează panourile, aceasta este căsuța mea, într-o lună de iarnă, aproape iarnă, toamnă târzie.

Când soarele cade la cinci fără, uitați-vă ieri, zi completă, avem 51.66 kWh de la soare și vreo 13 de la stat, și 1,40 MWh de la soare de când am instalat sistemul, adică o luna și un pic. Acum înțelegeți de ce îmi place să fie soare afară?”, a spus Dorian Popa.

Cântărețul a fost atât de mulțumit de panourile solare instalate pentru vila sa încât a făcut o investitție importantă în acest domeniu. Dorian Popa și-a achiziționat o bucată dintr-un întreg parc fotovoltaic, pe care a cheltuit în jur de  30.000 euro.