Ce făcea pilotul care a murit în accidentul aviatic de pe lac înainte de a se prăbuşi. Detalii uluitoare din anchetă

de: Ana Chivu
28 08. 2022

Ce detalii s-au aflat despre accidentul de la Colibița? Pilotul care a murit recent era proprietarul aeronavei. Ce a făcut acesta cu câteva minute înainte de impact? Bărbatul avea aproape 65 de ani. Aparatul de mici dimensiuni s-a prăbușit în cursul zilei de duminică într-un loc din Bistrița Năsăud. Pasagerul german care se afla în aeronavă s-a evacuat singur. Ce a făcut pilotul înainte de a se prăbuși?

Accident aviatic în lacul Colibița: ce a făcut pilotul înainte de a se prăbuși?

Pilotul mort în accidentul aviatic de la Colibița era proprietarul aeronavei, iar cu câteva clipe înainte de impact a reușit să vorbească prin stație cu soția sa. Bărbatul avea aproape 65 de ani, iar partenera de viață a acestuia se afla într-un alt aparat de zbor. Cea din urmă este tot pilot, arată Antena 3.

Aeronava de mici dimensiuni s-a prăbușit în cursul zilei de duminică în lacul Colibița din Bistrița Năsăud,. Pasagerul care se afla în avion a reușit să se evacueze singur. Este vorba despre un cetățean german.

Bărbatul a suferit un atac de panică în urma incidentului și a fost transportat la spital. Aparatul de zbor s-a prăbușit în apă și s-a rupt în mai multe bucăți. Epava a fost ridicată de la locul tragediei, iar procurorul de caz a fost la fața locului.

În cazul acesta ar putea fi vorba despre o eroare de pilotaj, dar se iau în calcul și multe alte variante, mai cu seamă că pilotul avea probleme cardiace. Bărbatul deținea o firmă de aparate de aer condiționat și era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ.

,,Organismul victimei nu a mai răspuns manevrelor aplicate”

ISU Bistrița-Năsăud: Pilotul în vârstă de aproximativ 65 de ani a fost scos din epavă, inconștient, in stop cardiorespirator, de persoane aflate pe lac cu ambarcațiuni. Un pompier paramedic, aflat în timpul liber, a început aplicarea protocolului de resuscitare la câteva minute după producerea accidentului aviatic, până la sosirea primelor echipaje de intervenție.

În prima fază, bărbatul a răspuns manevrelor aplicate de colegul nostru, continuate de echipajele ISU Bistrița-Nasaud, dar a reintrat în stop cardiorespirator, în patru rânduri. Din păcate, după mai bine de 100 de minute de aplicare a protocolului de resuscitare, organismul victimei nu a mai răspuns manevrelor aplicate, fiind declarat decesul.

Acesta este cel de-al doilea accident aviatic ce a avut loc în România în foarte scurt timp. Sâmbătă, două persoane au murit pe loc, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în localitatea Letca Nouă, județul Giurgiu.