Ce făcea mama Simonei Radiș în timp ce sportiva lua argint la JO 2024. Ipostază emoționantă

de: Violeta Badea
01 08. 2024

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut joi, 1 august, medalia de argint în proba de dublu vâsle la Jocurile Olimpice de la Paris. Performanța lor a fost urmărită cu sufletul la gură de milioane de români, dar nimeni nu a trăit emoțiile mai intens decât părinții Simonei Radiș, aflați în comuna Avrămeni, județul Botoșani. Iată ce făcea mama sportivei în timp ce fiica ei lua argintul!

Părinții Simonei Radiș, emoții trăite separat

În casa familiei Radiș, emoțiile au atins cote maxime în momentul finalei olimpice. Maricica Radiș, mama Simonei, și soțul ei au ales să urmărească finala din camere separate, incapabili să facă față tensiunii împreună.

Deși au trăit multe competiții din fața televizorului, fiecare cursă în care fiica lor concurează este o provocare emoțională deosebită. ”Soțul s-a uitat separat, are emoții mai mari decât mine,” a declarat Maricica Radiș imediat după finală, potrivit btonline.ro.

Cum a trăit Maricica Radiș finala probei de dublu vâsle de la JO 2024

Pe măsură ce finala se desfășura, Maricica Radiș a urmărit cursa alături de doi nepoței, încercând să-și controleze emoțiile. Fiecare lovitură de vâslă, fiecare secundă trecea cu greu, iar mama Simonei își încuraja fiica cu vocea tremurândă: ”Hai, Simona, hai! Hai, fetele, puteți!”.

Deși rezultatul final a fost argintul, emoțiile și bucuria au fost imense. După ce Simona și Ancuța au terminat cursa, telefoanele și mesajele de felicitare au început să curgă.

”Am tremurat, am plâns, am strigat Hai, fetele, puteți! până în ultimul moment. Acum toți suntem bucuroși. Este a noastră și indiferent ce se întâmpla, este copilul nostru,” a spus Maricica Radiș, conform aceleiași surse.

Citește și Ce se ascunde în cutia primită de David Popovici la Jocurile Olimpice. Toți medaliații o au!

Reacțiile localnicilor din Avrămeni

Comuna Avrămeni, deși modestă și cu multe lipsuri, este mândră de performanțele Simonei Radiș. Oamenii din sat vorbesc cu respect și admirație despre campioană, amintindu-și de începuturile ei.

”Când a venit de la Botoșani un reprezentant al doamnei Elisabeta Lipă, m-a găsit pe mine. Eu știam unde locuiește. Cam greu se convingea mama ei să o dea la canotaj, dar pe urmă s-a convins și a ajuns fata departe. Este o mândrie pentru comună, pentru județ, pentru țară,” a spus un localnic.

Vecinii și foștii colegi de clasă sunt impresionați de reușitele Simonei Radiș și își amintesc cu drag de ea.

”A fost colegă de clasă cu fata mea, o fată foarte bine crescută, respectă lumea, nu uită de unde a plecat. A crescut practic pe aceeași gârlă cu fata mea. Nu se gândea nimeni, a avut noroc, a muncit, bravo ei,” a spus un vecin.

Localnicii îi transmit sportivei felicitări și îi doresc mult succes în continuare.

”Este o fată curajoasă, puternică, a muncit foarte mult și mă bucur pentru ea. Ne bucurăm toți pentru succesul ei, pentru reușitele ei. Dorim în continuare multă putere de muncă și o așteptăm acasă cu drag,” a declarat o altă localnică.

Citește și Care este semnificația celor cinci cercuri de la Jocurile Olimpice. Ce simbolizează, de fapt!