Ce face David Popovici cu banii pe care îi câștigă. Sigur nu te așteptai la asta!

Ce face David Popovici cu banii pe care îi câștigă. Sigur nu te așteptai la asta!
David Popovici a fost recompensat cu suma de 200.000 de euro de către guvernul român

Ce face David Popovici cu banii pe care îi câștigă. Adolescentul de 17 ani a devenit noul reper major în sportul românesc după ce a devenit dublu campion mondial la natație. „Racheta României” este doar al doilea înotător care a câștigat probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție a unui Campionat Mondial. David Popovici a fost recompensat cu suma de 1 milion de lei de guvern, dar puțini ar ghici ce face campionul cu banii pe care-i câștigă.

Ce face David Popovici cu banii pe care îi câștigă

Ce face David Popovici cu banii pe care îi câștigă. Înotătorul român e noul erou al natației mondiale, dar și al sportului românesc. Cu un aer firesc, modest în declarațiile despre sine, adolescentul de 17 ani a creat un val de simpatie în toată România.

Întâmpinat cu covorul roșu la revenirea în țară, David Popovici a ținut să le mulțumească, în primul rând, românilor care l-au susținut.

„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care m-au urmărit, care au stat cu sufletul la gură în fața ecranelor și românilor care au venit în persoană la Budapesta. Este superb! Mulți oameni și-ar dori să fie în situația mea, să aibă atâta susținere.

Sunt onorat să reprezint țara asta frumoasă și să vă simt alături de mine. Sincer! Vă mulțumesc!”, a spus dublul campion mondial, la întoarcerea în țară.

Pentru ce îi strânge

David Popovici a fost recompensat de guvernul român cu suma de 1 milion de lei, aproximativ 200.000 de euro, pentru performanțele sale. Sportivul legitimat la Dinamo are și un salariu de 7.000 de euro pe lună la clubul din „Ștefan cel Mare”.

David Popovici mărturisea, anul trecut, ce a făcut cu primii bani câștigați și ce are de gând să facă cu ei și pe viitor.

„Primii bani câștigați? Sincer, cred că i-am strâns. Și o să-i tot strâng până o să știu ce o să fac cu ei”, a precizat David Popovici într-un interviu acordat pentru TVR, în anul 2021.

David Popovici va concura, de luni, 5 iulie, în cadrul Campionatelor Europene pentru juniori ce se vor desfășura, între 5-10 iulie, la Otopeni.

Concureză la Europenele de juniori de la Otopeni

„De abia aştept să concurez la Europenele de juniori, vă aştept în număr cât mai mare şi de abia aştept să mă simt cum s-au simţit sportivii maghiari la aceste Campionate Mondiale, să simt cum e să concurez la mine acasă, şi vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute cât mai bine să intrăm în starea de concurs.

Sincer, de abia aştept să ne strige numele când urmează să avem o probă, nu numai mie, ci şi tuturor ceilalţi sportivi români, să ne simţim cu adevărat speciali. Pentru că acela e un moment cu adevărat unic. Mai urmează Europene de seniori, Mondiale de juniori, Mondiale în bazin scurt, avem un sezon competiţional destul de plin, însă cred că Europenele de juniori de la Otopeni o să fie memorabile cu siguranţă”, a spus David Popovici la revenirea în țară.

David Popovici va fi starul echipei României la Europenele de juniori. Lotul țării noastre cuprinde 26 de înotători (14 bieți și 12 fete). Dublul campion mondial la seniori își va apăra titlurile cucerite, anul trecut, la Roma, în probele de 50 m, 100 m (cu record mondial de juniori) şi 200 m liber, precum şi argintul cu ştafeta de 4×100 m liber.