Ce face acum vedeta de la Hi-Q după ce a renunțat la muzică și la politică. Este o mare surpriză

de: Ana Chivu
14 10. 2020

Hi-Q au fost marea revelație a anilor 2000. Trupa încă face ravagii în rândul celor nostalgici ai vremurile trecute, dar cu toate astea toți cei trei artiști au renunțat la muzică în detrimentul altor pasiuni. Cu ce se ocupă acum vedetele din Hi-Q?

Artiștii din Hi-Q au dat muzica pe alte pasiuni

Celebra trupă Hi-Q a trecut cu siguranță testul tipului. Formația s-a format în anul 1996, la Brașov, iar preț de 18 ani a adus renumite hit-uri românilor care nu vor fi deloc date uitării. Cu toate că au atins succesul, cei trei artiști au considerat să pună muzica pe locul 2 după ani și ani de carieră. Dana Nălbaru și-a îndreptat atenția asupra familie, Mihai Sturzu a devenit pilot, iar Florin Groza este antrenor și fondatorul MOCAPP. Mihai s-a apucat de pilotat Airbusuri de linie, 320, după ce a terizat din politică. Totuși, și-a dat seama că iubește să zboare.

Trupa HI-q în anii de glorie

A ajuns la 3.000 de ore de experiență și nu vrea să se oprească acum, dar nu spune nu în cazul unui scenariu care să conțină din nou muzica în linia întâi. Fostul solist al trupei se consideră un om norocos, un om care a reușit într-un mod frumos să-și transforme pasiunile în job. Zborul îl face să fie fericit, adoră să învețe în acest cadru și să progreseze. Visul său este ca în câțiva ani să devină comandant de Airbus A320/A321. Deși au existat momente dificile, acestea nu l-au făcut să aibă regrete, ci să devină mai bun odată cu experiența în cauză.

„Te pun în situația să folosești la maximum capacitățile de pilot, de membru al unui echipaj, să îți exersezi ceea ce se numesc soft skills: workload management, situational awareness, CRM, decision making”, a detaliat acesta.

Artiștii formației după ani și ani de la despărțire

De ce s-a îndreptat spre această meserie?

„Povestea e lungă. Eu mi-am petrecut mare parte din copilărie în comunism (aveam 10 ani la Revoluție), așa că am crescut într-o țară din care nu aveam voie să ieșim, oamenii nu puteau pur și simplu să meargă să își facă pașaport și să plece un weekend la Paris sau la Londra. Și uite așa, copilul de opt ani din mine privea mereu avioanele care brăzdau cerul cu visul ca măcar o dată în viața asta să fie și el într-unul. Treizeci de ani mai târziu, pilotam deja aceste avioane”
Mihai Sturzu (Sursa: viva.ro)