Ce etnie are chef Florin Dumitrescu. De unde provine celebrul bucătar, de fapt

de: Andrei Simion
26 06. 2024

Florin Dumitrescu este recunoscut ca unul dintre cei mai îndrăgiți și respectați bucătari din România. Alături de colegii săi, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu, el a contribuit semnificativ la revoluționarea gastronomiei românești, lăsând o amprentă  în această industrie. Ce etnie are chef Florin Dumitrescu?

Chef Florin Dumitrescu s-a remarcat nu doar prin talentul său culinar, ci și prin deschiderea sa față de public.

Etnia chefului Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu, originar din Sectorul 5 al Bucureștiului, a absolvit o școală de sport și a fost jucător de polo în copilărie, obținând numeroase medalii.

La vârsta de 14 ani, pasiunea sa pentru gastronomie a apărut după ce a urmărit o emisiune de profil și a fost profund impresionat de un chef italian care a pregătit spanac.

Sprijinit de părinți în această direcție, Florin Dumitrescu s-a angajat ca ajutor de bucătar și, la doar 17 ani, câștiga deja de trei ori mai mult decât mama sa.

„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul 8 milioane de lei (n.r. – vechi), iar eu luam 25 de milioane, lucram în două restaurante. Aveam un salariu uriaş pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, a declarat Florin Dumitrescu

Florin Dumitrescu a povestit că, lucrând în Italia, pregătea 800 de porții de paste pe zi, iar apoi, la un hotel, el și șeful bucătar pregăteau mese pentru 250 de persoane. Totul depinde de matematică și planificare.

„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, a spus acesta.

Ce a declarat cheful despre emisiune

Cel mai important moment din cariera sa a fost în anul 2012, după ce a apărut la cunoscutul post de televiziune în emisiunea dedicată bucătăriei și a artei culinare. De atunci, el a devenit unul dintre cei mai mari și adorați bucătari.

„MasterChef” este formatul care a lansat și popularizat show-urile culinare în România. Acesta reprezintă prima iubire și provocare pentru echipa din spatele show-ului, cultivând pasiunea pentru gătit în rândul publicului și contribuind la dezvoltarea unei întregi industrii culinare. Pentru Florin Dumitrescu, „MasterChef” înseamnă începutul și acum și întoarcerea. După o perioadă de lecții învățate, el se simte entuziasmat să revină „acasă”, acolo unde a început totul.

„MasterChef este formatul care ne-a lansat şi care a dat tonul show-urilor culinare în România. Este prima noastră iubire şi provocare, iar pasiunea pentru mâncare, care s-a plantat în casele oamenilor de-a lungul timpului, ne-a ajutat pe toţi să dezvoltăm o întreagă industrie.

Pentru noi, MasterChef înseamnă începutul, iar dacă cineva mai spera, acum înseamnă şi întoarcerea. În această perioadă în care am trecut prin diverse lecţii, entuziasmul de a mă întoarce acasă, acolo de unde a pornit totul, e foarte mare. Mă încearcă un sentiment de siguranţă şi linişte şi abia aştept să îmi demonstrez mie că visul de a ajuta oamenii să descopere bucătăria nu are cum să moară”, a declarat Florin Dumitrescu.