Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume. Motivul pentru care toți îl evită
Cu toții suntem conștienți că există plante și fructe care pot fi toxice pentru oameni. Cei care își petrec timpul în natură învață repede să facă distincția între fructele comestibile și cele otrăvitoare. Totuși, cel mai periculos fruct de pe planetă este unul neașteptat Iată ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume.
Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume
Când discutăm despre alimente toxice, majoritatea dintre noi se gândește la anumite fructe de pădure sau ciuperci, care se pot găsi chiar și în România. Dacă ne aflăm într-o drumeție în natură și consumăm un astfel de aliment, s-ar putea să ne confruntăm cu probleme grave care necesită intervenție medicală urgentă.
Toate aceste fructe pot părea obișnuite în comparație cu „mărul morții”! Acest fruct, care pare neînsemnat, se găsește în regiuni precum Florida, Caraibe și anumite zone din America de Sud, fiind produs de copacul denumit manchineel. Mărul acestui copac este atât de periculos încât conquistadorii spanioli l-au numit „manzanilla de la muerte”, tradus ca „micul măr al morții”.
Este cel mai periculos fruct de pe glob
Chiar și copacul în sine poate reprezenta un risc, mai ales dacă ne aflăm prea aproape de el! Dacă atingem frunzele sau stăm la umbra lui, putem suferi leziuni ale pielii. De asemenea, dacă seva copacului sau fumul generat de arderea lui ajunge în ochi, poate provoca orbire temporară.
Dacă consumăm fructul acestui copac, vom experimenta arsuri severe în gât și în gură. După câteva ore, durerea va deveni aproape insuportabilă, iar gâtul se va umfla atât de mult încât va fi extrem de greu să ingerăm alte alimente!
În timpul unei vizite pe insula Tobago din Caraibe, Nicola Strickland, un medic radiolog, a greșit consumând acest fruct împreună cu un prieten.
„În câteva momente, am observat o arsură la nivelul gurii, care s-a transformat într-o senzație de durere și sufocare. Simptomele s-au agravat în următoarele două ore și de abia mai puteam înghiți alimente solide, din cauza durerii groaznice și a sentimentului de sufocare”, a spus medicul.
În cele din urmă, simptomele au dispărut după aproximativ 8 ore, iar localnicii au fost șocați când au auzit că cei doi au consumat acest fruct periculos.