14 ian. 2021 | 08:21

Ce este Kombucha, băutura minune pentru corpul tău. Ce beneficii neștiute are

Utile
Ce este Kombucha, băutura minune pentru corpul tău. Ce beneficii neștiute are
Tot ce trebuie să știi despre Kombucha

Aproape toată lumea a auzit de fabuloasa băutură Kombucha. Internetul e plin de ea, dar puțini s-au încumetat să o guste din cauza aspectului, dar și a modului de preparare al său. De ce majoritatea sunt reticenți când vine vorba de aceasta? Cum se prepară și care sunt beneficiile pe care puțini le cunosc?

Despre Kombucha: mod de preparare, ingrediente și beneficii

Kombucha este una din băuturile care a tot apărut în raza vizuală a oamenilor pe rețelele de socializare. Aceasta e o băutură cu un gust dulce-acrișor care se prepară cu un ceai. Se consumă de peste 2.000 de ani, dar unii sunt totuși reticenți în ceea ce o privește din cauza compoziției și a culorii incerte. E originară din China, iar din secolul 20 a devenit populară și în Europa.

Are multe beneficii pentru organism de care mulți ar trebui să știe, dar lucrul care îi face pe unii să facă un pas înapoi este faptul că se prepară prin fermentare. Kombucha are la bază ingrediente simple și naturale precum: ceai negru, ceai verde și drojdie. Toate cele înșiruite mai sus formează un amestec ce trebuie lăsat preț de 7 zile deoparte, timp în care se formează bacteriile și acizii prin procesul de fermentare.

Lichidul e perfect pentru reglarea digestiei, specialiștii spunând că ajută la eliminarea toxinelor din organism și crește nivelul de energie din corp. De asemenea, e ideală pentru întârirea sistemului imunitar, reușește să mențină sub control radicalii liberi și procesul de oxidare la care sunt supuse celulele din organism.

Cum se prepară kombucha?

Ingrediente:
zahăr;
apă rece;
ceai negru/verde;
ciuperca de kombucha care se mai numește și cultura mamă și care se găsește foarte ușor și la noi în țară, în magazinele naturiste.

Ce trebuie să faci?

Înmoaie frunzele de ceai negru sau verde cu zahărul în apă fiartă și lasă-le să se răcească înainte de a adăuga cultura proaspătă. Recipienul în care le pui trebuie să fie unul care se poate deschide ușor. Acesta se lasă la fermentat preț de o săptămână, la fermentat, ulterior i se adaugă zahăr și e lăsat la odihnit încă 4 zile. La lichidul format se mai pot adăuga mirodenii sau fructe, după preferințe.

„Studiile despre kombucha spun că dacă este preparat corect, atunci nu există niciun fel de riscuri sau efecte adverse pentru organismul uman. Nu este indicat ca această băutură să fie consumată de femeile însărcinate, cele care alăptează sau de către persoanele care suferă de diabet. Dacă este prima dată când o încerci, este recomandat să consumi kombucha în mod gradual, fără să faci excese. Fiind vorba despre o băutură fermentată, nu trebuie să consumi mai mult de 60 de grame per porție pentru a putea vedea care sunt efectele asupra organismului tău”, arată sodelicios.ro.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Se limitează plățile cash. Legea a fost votată
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
DECIZIE FINALĂ pentru milioane de șoferi din ROMÂNIA. Tocmai s-a stabilit că este obligatoriu
Capital.ro
Oraşul din România unde s-a deschis un nou aeroport internaţional. Investiția totală a fost de 180 de milioane de lei
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Este vorba de ION ILIESCU! ANUNȚUL SERII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro