Ce este Kombucha, băutura minune pentru corpul tău. Ce beneficii neștiute are

de: Ana Chivu
14 01. 2021

Aproape toată lumea a auzit de fabuloasa băutură Kombucha. Internetul e plin de ea, dar puțini s-au încumetat să o guste din cauza aspectului, dar și a modului de preparare al său. De ce majoritatea sunt reticenți când vine vorba de aceasta? Cum se prepară și care sunt beneficiile pe care puțini le cunosc?

Despre Kombucha: mod de preparare, ingrediente și beneficii

Kombucha este una din băuturile care a tot apărut în raza vizuală a oamenilor pe rețelele de socializare. Aceasta e o băutură cu un gust dulce-acrișor care se prepară cu un ceai. Se consumă de peste 2.000 de ani, dar unii sunt totuși reticenți în ceea ce o privește din cauza compoziției și a culorii incerte. E originară din China, iar din secolul 20 a devenit populară și în Europa.

Are multe beneficii pentru organism de care mulți ar trebui să știe, dar lucrul care îi face pe unii să facă un pas înapoi este faptul că se prepară prin fermentare. Kombucha are la bază ingrediente simple și naturale precum: ceai negru, ceai verde și drojdie. Toate cele înșiruite mai sus formează un amestec ce trebuie lăsat preț de 7 zile deoparte, timp în care se formează bacteriile și acizii prin procesul de fermentare.

Lichidul e perfect pentru reglarea digestiei, specialiștii spunând că ajută la eliminarea toxinelor din organism și crește nivelul de energie din corp. De asemenea, e ideală pentru întârirea sistemului imunitar, reușește să mențină sub control radicalii liberi și procesul de oxidare la care sunt supuse celulele din organism.

Cum se prepară kombucha?

Ingrediente:
zahăr;
apă rece;
ceai negru/verde;
ciuperca de kombucha care se mai numește și cultura mamă și care se găsește foarte ușor și la noi în țară, în magazinele naturiste.

Ce trebuie să faci?

Înmoaie frunzele de ceai negru sau verde cu zahărul în apă fiartă și lasă-le să se răcească înainte de a adăuga cultura proaspătă. Recipienul în care le pui trebuie să fie unul care se poate deschide ușor. Acesta se lasă la fermentat preț de o săptămână, la fermentat, ulterior i se adaugă zahăr și e lăsat la odihnit încă 4 zile. La lichidul format se mai pot adăuga mirodenii sau fructe, după preferințe.

„Studiile despre kombucha spun că dacă este preparat corect, atunci nu există niciun fel de riscuri sau efecte adverse pentru organismul uman. Nu este indicat ca această băutură să fie consumată de femeile însărcinate, cele care alăptează sau de către persoanele care suferă de diabet. Dacă este prima dată când o încerci, este recomandat să consumi kombucha în mod gradual, fără să faci excese. Fiind vorba despre o băutură fermentată, nu trebuie să consumi mai mult de 60 de grame per porție pentru a putea vedea care sunt efectele asupra organismului tău”, arată sodelicios.ro.