Ce este chicharron, preparatul care i-a scârbit pe Alexia şi Aris Eram, la America Express. „Oribil, multă grăsime”

de: Sabina Anastasia
06 11. 2023

În ediția de luni seară, 6 noiembrie 2023, a emisiunii America Express – Drumul Soarelui, copiii Andreei Esca de la Pro TV au fost nevoiți să mănânce un preparat ce nu le-a adus deloc plăcere. Alexia și Aris Eram l-au considerat cu adevărat bizar. Ce este chicharron, de fapt.

Provocarea ce i-a scârbit pe Alexia și Aris Eram

Episodul 13 al reality-show-ului America Express – Drumul Soarelui, difuzat pe micile ecrane de Antena 1, a venit la pachet cu o provocare aparte pentru copiii Andreei Esca, Alexia și Aris Eram. Cei doi tineri au fost nevoiți să mănânce chicharron, un preparat tradițional ce nu le-a făcut deloc plăcere.

Imediat după ce au ajuns în piață, la chicharrones, un bărbat le scoate celor doi concurenți de la America Express 2023 pe masă două bucăți de… practic, slănină.

„Cum să mănânci așa ceva? E oribil!”

Alexia: Fix chicharrones cu grăsime voiam eu să mănânc acum.

Aris: Ia mai multă carne.

Alexia: Ce carne? Asta nu-i carne! E o pieliță de porc prăjită. (…) Cum să mănânci aşa ceva? E oribil!

Ce este chicharron, mâncarea de la America Express

Chicharron este un fel de mâncare preparat, în general, pe bază de burtă de porc prăjită sau șorici de porc, tot prăjit. Poate fi gătit și din carne de pui, de oaie sau de vită. În unele zone, carnea de porc cu tot cu pielea atașată se separă de coaste. În altele însă, se pune pe masă cu tot cu ele.

Turiștii pot mânca chicharron simplu sau alături de sosuri sau gustări specifice. În principiu, preparatul în cauză este consumat cel mai des în Andaluzia și în Insulele Canare din Spania, în America Latină și în alte locuri cu influență spaniolă, inclusiv în sud-vestul Statelor Unite.

Te-ar putea interesa și: Motivul pentru care fiul Andreei Esca a fost exmatriculat de la şcoală. Chiar Aris Eram a povestit: „Era agitaţie acolo”

Este un preparat tradițional în aceste țări ale lumii

Preparatul face parte din bucătăriile tradiționale din Bolivia, Brazilia, Portugalia (unde se numește torresmo), Chile, Columbia, Costa Rica, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador, Guam, Guatemala, Haiti, Honduras, El Salvador, Mexic, Nicaragua, Panama, Panama, Peru, Filipine, Puerto Rico, Venezuela, Belize și alte state, potrivit wikipedia.

Aflați în America de Sud pentru reality-show-ul America Express, Alexia și Aris Eram nu puteau să nu primească provocarea de a mânca un preparat tradițional. Fiul Andreei Esca a declarat ulterior că a încercat să mănânce rapid, fără să se concentreze pe preparat. Alexia, în schimb, trăgea de timp.

Te-ar putea interesa și: Detaliul care a ieşit la iveală despre copiii Andreei Esca, la America Express. De ce Aris şi Alexia Eram vorbesc în franceză

Reacția lui Aris: „Alexia lua cu furculița și tăia”

„Eu oricum nici nu mă uitam. Alexia, nici nu știu… Oricum începea să mă enerveze. Alexia toată ziua îmi zicea… Plângea, nu mai plângea, nu știu ce avea. Și n-aveam cum să o calmez, deci nu știam ce să fac.

Eu am început să mănânc chicharrones ca un porc. Ea era supărată, eu mâncăm repede. L-am luat cu mâna, am început să-l mănânc cu orez, în timp ce Alexia îl lua cu furculița, mai tăia, nu știu ce”, a declarat Aris Eram despre această experiență.