Ce este bine să faci în a doua zi de Crăciun. Vei avea mult ghinion dacă nu procedezi așa

de: Iulia Statie
26 12. 2021

Mulți români țin cont de diferite tradiții de sărbători pentru a se asigura că o să aibă parte de noroc în următoarea perioadă. Există un obicei pe care toată lumea ar trebui să îl respecte în a doua zi de Crăciun pentru a ține ghinionul cât se poate de departe.

Ce trebuie să faci în a doua zi de Crăciun. O să ai parte de noroc dacă respecți acest lucru

Există câteva obiceiuri pe care românii le respectă cu sfințenie în a doua zi de Crăciun, când se sărbătorește Soborul Maicii Domnului. Aceștia merg la biserică pentru a o cinsti pe Sfânta Maria și se roagă pentru liniște și sănătate. Mai mult, ei au grijă ca o tradiție să nu fie încălcată.

Ziua de Crăciun aduce toată familia împreună. Românii se bucură de cadouri, de bucate tradiționale alese și voie bună. Mulți încearcă să facă tot posibilul pentru a ajunge acasă de sărbători, mai ales pentru că fericirea o găsesc alături de rude, depânând amintiri și uitându-se cu speranță la viitor.

Unde trebuie să mergi în a doua zi de Crăciun

Crăciunul aduce toată familia împreună, iar această sărbătoare este plină de tradiții și obiceiuri. Românii speră să aibă parte de noroc în următoarea perioadă, așa că respectă anumite lucruri pentru a se asigura că nu o să aibă probleme. Același lucru este valabil și pentru a doua zi de Crăciun.

Se spune că toată lumea ar trebui să meargă în vizită la fini pentru a avea parte de o masă încărcată cu voie bună alături de părinții spirituali. Este necesar ca această tradiție să fie respectată pentru ca românii să aibă parte de tot ce își doresc în următorul an, potrivit știridinlume.ro. Altfel, ei o să atragă ghinionul.

Ce cadouri trebuie să oferi, de fapt

Multe persoane merg „cu colacul” la nași, oferind daruri alese, adică șapte pâini, două sticle de țuică, trei sticle de vin, un cocoș, trei pui, o coastă de porc și șapte cârnați. Cei care ajung la casa părinților spirituali trebuie să îmbrățișeze nașul de trei ori și să sărute mâna nașei.

Apoi, se spune „De la noi mai puţin, de la Dumnezeu mult”. Astfel, românii care își doresc să nu aibă parte de ghinion în următorul an respectă această tradiție. Ei o să atragă norocul ca un magnet și o să se bucure de tot ce își doresc dacă au parte de o masă luată alături de părinții spirituali.