Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra covoarelor. La final, folosiți aspiratorul și totul va arăta ca noi

Ce efect are bicarbonatul asupra covoarelor?

Bicarbonatul de sodiu are un efect plăcut asupra diverselor suprafețe. Produsele din comerț pot distruge sau degrada obicetele, așa că majoritatea gospodinelor preferă soluția simplă, ieftină și de efect. Cum să folosești bicarbonatul de sodiu pe covoare și ce efect are?

Bicarbonatul de sodiu, soluție de curățat covoare

Bicarbonatul de sodiu a devenit o soluție extrem de căutată de gospodine. Pe lângă faptul că este bun la copturi, adică la nenumărate tipuri de aluat, este bun și la curățenie. Dacă până acum îl foloseai doar stins în oțet sau lămâie, pentru aluat, ia acum la cunoștință că îl poți folosi și la curățenie. Covoarele sunt aproape cele mai dăunătoare din locuință. Pe ele se adună cele mai multe bacterii, de aceea trebuie curățate mai aprig.

Dacă vei curăța covorul cu bicarbonat, nu doar că le vei dezinfecta și vor fi vizibil mai frumoase și curate, dar mirosul acestuia va fi extrem de plăcut. Trebuie doar să torni substanța pe ce suprafața murdară, lași câteva zeci de minute, mai apoi strângi cu aspiratorul totul. De asemenea, bicarbonatul este bun și pentru curățarea ferestrelor. Mai exact, dacă vei amesteca bicarbonatul de sodiu cu apă, se va forma o pastă. Această pastă este bună pentru curățarea petelor de pe geamuri, de la aragaz, de pe dulapuri de lemn sau a diverselor suprafețe cu pete de grăsime.

Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra covoarelor?
Ce efect are bicarbonatul de sodiu asupra covoarelor?

Alte suprafețe care pot fi curățate cu bicarbonat

  • Pentru a curăța și a dezinfecta podelele, puneți o jumătate de ceașcă de bicarbonat într-o găleată cu apă caldă. Introduceți mopul ori buretele în amestecul făcut, frecați și clătiți. Unde mai rămân pete, totuși,  utilizați bicarbonat de sodiu amestecat cu suc de lămâie.
  • Pentru a îndepărta urmele de grăsime, se folosește o pastă din bicarbonat de sodiu, săpun lichid de vase și sare. Aplicați amestecul pe pată și lăsați să acționeze timp de cinci minute, apoi frecați și clătiți.
  • Pentru a curăța suprafețele din bucătărie și baie, pune într-o solniță bicarbonat de sodiu și împrăștie pudra pe locurile dorite. Cu un burete umed și curat începe să freci suprafețele, apoi clătește foarte bine. Poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lavandă ori de ceai, pentru un miros plăcut. În acest fel poți curăța suprafețe precum: faianță, căzi de baie, chiuvete, aragaz.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI