Ce e bine să ții mereu în mașină vara ca să nu te sufoci când intri în ea. Mii de români au început să facă deja asta

Ce e bine să ții mereu în mașină vara ca să nu te sufoci când intri în ea. Mii de români au început să facă deja asta
ce să ții vara în mașină

Căldura verii poate face acest sezon frumos de-a dreptul neplăcut. Pentru șoferii cărora nu le place căldura intensă, urcarea într-o mașină care a fost parcată mult timp în soare, reprezintă un adevărat calvar. Iată ce este bine să  ții mereu în mașină, vara, ca să nu te sufoci când intri în ea.

Ce să ții vara în mașină ca să nu te sufoci când urci în ea

Acoperiți-vă volanul cu un prosop de mână. Chiar dacă folosiți o umbrelă de soare, este o idee bună să vă acoperiți volanul cu un prosop mic. Acest lucru vă va ajuta să mențineți temperatura de contact a volanului în jos.

Parcați într-o zonă umbrită. Ori de câte ori este posibil, parcați într-o zonă umbrită. Dacă veți fi undeva pentru o perioadă lungă de timp, merită să mergeți puțin mai departe pentru a parca la umbră. Veți fi fericiți să intrați într-o mașină nu atât de fierbinte când vă întoarceți din ziua voastră.

Sfaturi pentru a răcori mașina vara

Parcați într-un garaj atunci când este posibil. Ori de câte ori este posibil, parchează într-un garaj. Mașina va fi în afara razelor solare directe și va beneficia de umbră aproape constantă. Chiar și un garaj călduros e mai bun decât să fii parcat la soare toată ziua.

Păstrați ferestrele ușor crăpate. Deși nu este o idee bună să lăsați ferestrele deschise până la capăt, este o idee bună să le lăsați ușor crăpate. Asigurați-vă că nu vă puteți încadra brațul prin crăpătura ferestrei. Chiar și o mică fisură va promova ventilația și vă va ajuta să vă mențineți mașina rece.

Ce să ai în mașină vara pentru a nu te sufoca de cald

Pune pături peste scaune. Dacă mașina are scaune din vinil sau piele, știți cât de fierbinți pot deveni aceste materiale atunci când sunt expuse la lumina soarelui și la temperaturi ridicate. Pentru a menține scaunele auto mai reci, puneți pături peste ele. Menținerea scaunelor mai reci vă va face mașina mai plăcută în zilele toride de vară.

Lăsați ușile deschise înainte de a intra. Înainte de a vă arunca în mașina fierbinte, lăsați ușile deschise câteva minute. Acest lucru va ajuta la ieșirea aerului cald și la intrarea aerului rece.

Ce au început să facă și românii pentru a răcori mașina vara

Folosiți un parasolar sau o vizieră pentru ferestre. Această metodă încercată și adevărată de a vă menține mașina mai rece ar trebui să fie opțiunea dumneavoastră preferată pentru a contracara temperaturile interioare fierbinți pe tot parcursul verii și să țineți mereu în mașină un parasolar.

Puneți un parasolar sau o vizieră de geam de fiecare dată când ieșiți din mașină mai mult de câteva minute. Păstrați-l și mai răcoros pentru perioade lungi de timp, punând și un parasolar în luneta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI