Ce dezvăluire ireală le-a făcut Narcisa Suciu fanilor săi. Românilor le-a venit greu să creadă

Ce dezvăluire ireală le-a făcut Narcisa Suciu fanilor săi. Românilor le-a venit greu să creadă
Ce a dezvaluit Narcisa Suciu pentru fanii sai

Narcisa Suciu s-a întors în România pe perioada sărbătorilor pascale. Ea a vorbit despre sistemul de învățământ din Finlanda, dezvăluind lucruri inedite.

Ce dezvăluire ireală le-a făcut Narcisa Suciu fanilor săi

Se întâmpla în anul 2011 când artista Narcisa Suciu a renunțat la cariera în plină ascensiune din România, mutându-se cu fiica sa, Daria, pe atunci în clasa a V-a, în Joensuu, un oraș din estul Finlandei. Ea se îndrăgostise de antropologul finlandez Veikko Miettinen, dar auzise și că acolo sunt cele mai bune sisteme de învățământ din lume.

Narcisa Suciu a revenit recent în țară, printre altele, ca să se vaccineze, chiar dacă Finlanda a reușit să țină pandemia sub control, având una dintre cele mai mici rate de infectare la nivel global. Narcisa Suciu a povestit pentru Libertatea.ro care a fost primul impact când și-a înscris fiica la școală, în Finlanda, dezvăluind un lucru uluitor.

Narcisa Suciu a făcut dezvăluiri despre sistemul de învățămând din Finlanda

”În primul rând, pentru a vedea la ce nivel este Daria, fata mea, profesorul m-a rugat să-i duc un manual de matematică din România, iar când l-a văzut s-a îngrozit. „Doamnă, dar ce nevoie au copiii să facă lucrurile astea în clasa a V-a? Astea sunt lucruri pe care copiii de aici le fac la liceu, dacă aleg matematica, dar până în clasa a IX-a copilul n-are nevoie de astfel de chestii, sunt inutile“, așa mi-a zis”, a spus artista Narcisa Suciu pentru sursa menționată.

Narcisa Suciu a mai mărturisit că mai degrabă adaptarea a fost mai dificilă pentru ea, ca părinte, decât pentru fiica sa.

”Cred că mai greu a fost pentru mine, ca părinte (râde). Doamne, când a mers fata mea în prima excursie, m-am dus la școală să plătesc, ca în România (râde). Profesorii se uitau la mine și mă întrebau: „Dar ce vreți să plătiți?“. „Păi, excursia.“ „Păi nu trebuie să plătiți nimic, plătește școala.“

„Și mâncarea?“ „Și mâncarea!“ „Și drumul?“ „Și drumul!“. Se uitau la mine și nu înțelegeau ce vreau. Nu mai zic că n-am vrut să o las să se ducă cu autobuzul, am dus-o cu mașina personală. Când am ajuns acolo nu era niciun părinte, toți copiii se distrau, se jucau, profesorii se uitau la mine ca la o extraterestră (râde). Până am înțeles că e altfel a durat un pic”, a mai mărturisit artista Narcisa Suciu, care și-a făcut și vaccinul anti-coronavirus în România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI