Ce descoperire a făcut Zelenski despre soldații ruși capturați în Ucraina. E șocant

Ce descoperire a făcut Zelenski despre soldații ruși capturați în Ucraina. E șocant
Ce se intampla in Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a susținut un briefing de presă în această dimineață și a declarat că țara sa va triumfa asupra forțelor rusești. El a declarat că forțele guvernamentale controlează în continuare Kievul și „punctele cheie din jurul orașului”. Șeful statului ucrainean a afirmat că forțele ucrainene vor învinge și a criticat dezinformarea.

Președintele ucrainean: „Reținem cu succes atacurile inamicilor”

În secțiunea finală a discursului său, el a spus: 

„Vă rog să-i opriți pe cei care mint, sau încearcă să vă mintă, sau să ne mintă pe noi. Trebuie să oprim acest război. Putem trăi în pace împreună, la nivel global, ca oameni.

Armata noastră, garda noastră națională, poliția noastră națională, apărarea teritoriului nostru, serviciul special, cetățenii Ucrainei, vă rog să continuați. Vom învinge. Glorie Ucrainei.

Reținem cu succes atacurile inamicilor. Știm că ne apărăm pământul și viitorul copiilor noștri. Kievul și zonele cheie sunt controlate de armata noastră. Ocupanții au vrut să își instaleze marioneta în capitala noastră. Nu au reușit. Pe străzile noastre, a avut loc o luptă adevărată”, a spus Zelensky.

Totodată, el a anunțat recent că planul lui Vladimir Putin a fost destabilizat. Câțiva soldați ruși au fost capturați și interogați, însă răspunsul lor a fost că nu știu de ce au fost trimiși în capitala ucraineană.

Ce a descoperit despre soldații ruși capturați

„Vreau ca toată lumea din Rusia să mă audă. Sute de soldați capturați care se află aici în Ucraina nu știu de ce au fost trimiși aici să ucidă oameni sau să fie uciși.

Oamenii trebuie să spună guvernului de ce trebuie oprit războiul, mai mulți oameni din țara voastră vor rămâne în viață.

Cetățenii dumneavoastră își exprimă opoziția față de acest război. Știm că mulți oameni din Rusia sunt șocați acum de brutalitatea guvernului rus, aceasta este reacția corectă, sunt recunoscător pentru această reacție”, a fost mesajul președintelui ucrainean.

Zelensky cheamă la luptă pe toți cei care sunt dispuși: „Veniți, vă dăm arme!”

El a cerut ca oamenii care ar putea să se întoarcă în Ucraina pentru a lupta să o facă. Totodată, el a făcut apel la toți „prietenii Ucrainei” pentru a se alături în lupta, promițând înarmarea tuturor pentru a proteja țara.

„În fiecare oră și în fiecare loc, oraș, persoană… peste tot unde inamicul ne ucide poporul, forțele noastre armate fac tot ce pot pentru a distruge inamicul.

Acele orașe și acele localități care sunt atacate din aer rezistă, bine făcut. Dacă îi puteți distruge pe ocupanți, vă rog să o faceți. Toți cei care se pot întoarce în Ucraina, vă rog să o faceți, vă rog să vă întoarceți.

Vom avea mult de lucru pentru a reconstrui Ucraina noastră. Toți cei care o pot apăra în străinătate, să o facă direct, în mod unit.

Fiecare prieten al Ucrainei care vrea să se alăture Ucrainei pentru a-și apăra țara, vă rog să veniți, vă vom da arme.

Se va anunța foarte curând, cum se poate face acest lucru. Toți cei care apără Ucraina sunt eroi”, a continuat el.