Ce culoare au, de fapt, ochii acestei femei? Nu, nu sunt albaştri! Iluzia care a împărţit internetul în două!
De-a lungul istoriei au existat câteva femei fermecătoare, iar asta datorită unui aspect inedit, chiar unic în lume, culoarea ochilor. Doar dacă ne aducem aminte de ochii violeți ai celebrei actrița americane Elizabeth Taylor. Se pare că internetul este împărțit în două acum când vorbește de culoarea ochilor unei tinere femei. Este, de fapt, iluzia care a împărţit internetul în două! Citește mai departe și vezi despre ce este vorba.
Ochii acestei femei au împărțit internetul în două!
În ultima perioadă, o poză cu o femeie a devenit virală pe TikTok, pentru că nu totul este așa cum pare. Ochii femeii par să fie albaștri, dar dacă te uitți mai atent la poză, constați că de fapt sunt gri. Mulți din cei care au văzut această poză pe rețelele de socializare au căzut victime unei iluzii optice uluitoare, deoarece se dovedește că irișii modelului sunt de fapt gri.
Vezi și: Iluzia optică prin care observi cât de bine stai cu vederea. Găsești cele 9 puncte din imagine?
Acest lucru devine mai evident atunci când filtrul roșu este îndepărtat din imagine și o bară gri este plasată chiar lângă ochi. Iluzia care a împărţit internetul în două și despre care vorbim a fost distribuit pe TikTok de către iluzionistul Dean Jackson sau @beatonthebeeb, care explică cum funcționează.
„Creierul tău detectează pigmentul – zona gri din jurul pupilei – și presupune că filtrul roșu a prins lumina albastră.
Așa că încearcă să te ajute, așa cum ar trebui creierul tău, punând din nou culoarea albastră în imagine pentru tine, iar creierul tău te induce complet în eroare în acest proces.”, a explicat mecanismul acestei iluzii, Dean Jackson.
Vezi și: Iluzia optică pentru genii. Găsești săpunul ascuns printre rațele de plastic în 19 secunde?
Iluzia care a împărţit internetul în două și explicația științifică a acesteia
În partea din spate a ochiului uman se află fotoreceptori, celule care răspund la lumina care strălucește. Acestea vin în două tipuri, „tije” sau „conuri”, iar în timp ce tijele sunt sensibile la mișcare și la vederea nocturnă, conurile sunt capabile să detecteze culoarea.
Oamenii au trei tipuri de celule conice și fiecare dintre acestea este cel mai sensibil la o anumită culoare, fie roșu, verde sau albastru. Un filtru roșu lasă doar lumina roșie, așa că orice alte culori ar trebui să apară ca gri sau negru, inclusiv verde și albastru.Imaginea originală a femeii este în alb-negru și doar atunci când filtrul roșu este plasat deasupra, culoarea ochilor apare albastră.
Cu toate acestea, dacă creierul nostru recunoaște contextul imaginii și crede că ar trebui să apară albastru, poate interpreta lumina gri ca atare. Doar aproximativ 3% din populația lumii are ochi cenușii, în timp ce între opt și zece la sută au albaștri. Prin urmare, atunci când mărim imaginea și aceasta nu mai arată ca un ochi, irisii par a fi griul care sunt cu adevărat.
Dean Jackson a mai uimit internetul cu o altă iluzie optică
Dean Jackson a prezentat un alt exemplu în acest sens într-un videoclip anterior, în care a arătat o imagine a unei cutii de Cola gri acoperită cu dungi ale unui filtru cyan. Dungile cu filtru apar roșii din același motiv pentru că ochiul tău se așteaptă să fie, în ciuda faptului că filtrul cyan blochează toată lumina roșie.
Cu toate acestea, dungile gri fără filtru arată și roșii din cauza principiului „constanței culorii”. Acesta este fenomenul care permite ochilor și creierului nostru să perceapă ceva de aceeași culoare în diferite condiții de iluminare. Această abilitate poate fi păcălită și poate face ca o culoare să pară diferită de ceea ce este cu adevărat dacă este învecinată cu alta. În acest caz, o dungă cyan lângă o dungă gri poate face griul să pară roșu. (Vezi galeria)