Ce conținea sticluța pe care a băut-o Simona Halep la US Open. Adevărul s-a aflat acum

Ce conținea sticluța pe care a băut-o Simona Halep la US Open. Adevărul s-a aflat acum
Ce conține, de fapt, „suplimentul miraculos” băut de Simona Halep

Speculațiile continuă în jurul Simonei Halep și a interdicției sale provizorii de a mai juca în tenisul profesionist. După ce a fost depistată pozitiv cu substanța interzisă roxadustat, Simona avea să fie trasă pe dreapta. Detaliile despre posibilul dopaj veneau după ce a furnizat probe la US Open. Cu toate astea, comunitatea tenismenilor s-a mobilizat în jurul româncei. Dar, iată că apar noi informații despre ce conținea sticluța pe care a băut-o Simona Halep la US Open.

Simona a făcut sute de teste antidoping

Simona Halep trece prin clipe extrem de dificile, după ce a fost suspendată. Cu toate asta, nimeni nu a crezut în acuzațiile de dopaj, inclusiv comunitatea tenismanilor. Fostul ei antrenor Darren Cahill a declarat că nu există „nicio șansă, niciuna, zero”ca românca să fi luat intenționat medicamente.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc clar cu persoana pe care o cunosc și cu atleta cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună știință sau în mod intenționat vreo substanță de pe lista substanțelor interzise. Niciuna. Zero.

Ea este o atletă care a subliniat orice lucru care i-a fost prescris de un profesionist medical (ceea ce a fost rar) sau orice supliment pe care l-a folosit sau l-a luat în considerare.

Simona a uzitat cuvintele ‘vă rog să verificați de două ori acest lucru, de trei ori acest lucru pentru a vă asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu sunteți sigur, nu-l iau’.”, a scris Cahill într-o lungă postare pe Instagram.

Cahill a adăugat că amândoi credeau cu tărie în programul de testare al Agenției Internaționale de Integritate în Tenis (ITIA) și că au discutat adesea despre numărul de ori în care a fost testată.

ITIA, care supervizează programul antidoping al ambelor turnee, a precizat că a informat-o pe Simona Halep despre suspendarea sa provizorie la 7 octombrie. Ulerior românca și-a exercitat dreptul de a i se analiza proba „B”. Din păcate și această probă ar fi confirmat prezența roxadustatului.

S-a aflat ce conținea sticluța pe care a băut-o Simona Halep la US Open

Halep insistă că va lupta pentru a-și dovedi nevinovăția, rezultatul fiind ‘cel mai mare șoc din viața mea‘. Campioana de la Roland Garros din 2018 și de la Wimbledon din 2019 este cea mai importantă jucătoare de profil care a picat un test antidoping de la Maria Sharapova în 2016.

Dar, noi dovezi și informații vin să pună și mai mult presiune asupra sportivei și să încline balanța către decizia inițială a ITIA. În timpul turneului de la US Open, imaginile o surprindeau pe Simona Halep bând dintr-o anume stlicuță.

Cei de la Prosport, care au dat informația inițial, spun că ar fi vorba de o băutură energizantă. Băutura este creată și brevetată de un nutriționist, Glenn Kearney. Acesta, alături de un alt medic, Eva Carneiro și celebrul jucător de tenis Andy Murray, au dezvoltat băutura, suplimentul miraculos.

Ce conține, de fapt, „suplimentul miraculos” băut de Simona Halep la US Open

Potrivit Telegraph, Andy Murray ar fi  colaborat cu Eva  Carneiro la un supliment de sănătate pe bază de colagen, care i-a îmbunătățit semnificativ performanțele sportive.

În 2018, grupul de management al lui Murray a căutat modalități de a-i prelungi cariera. Astfel  au făcut echipă cu Eva  Carneiro. Medicul era recunoscută pentru studiul efectului peptidelor de colagen asupra performanței sportivilor.

Murray, Carneiro și nutriționistul Glenn Kearney au început să colaboreze pentru a produce TRR. Așa cum spuneam, este un supliment care poate fi cumpărat. Conform acestora, suplimentul include colagen marin, turmeric și cupru.

Deși efectul său nu este încă complet clar, datele de la Australian Open arată că Murray a servit cu aproape 10 km/h mai repede decât atunci când era numărul 1 la începutul anului 2017.

Mai mult, viteza sa de mișcare a crescut de la 11,7kph în 2017, la 13,6kph în 2022, sugerând că suplimentul a avut un efect pozitiv semnificativ.

„Este fantastic de bine informat. Genul de atlet care caută mereu să examineze știința și încearcă să afle cum îl poate ajuta.

Ca profesioniști din domeniul medical, descoperim că ceea ce credeam că este imposibil nu mai este cazul. Sportivi precum Andy și Rafael Nadal depășesc limitele pe toate fronturile.

Aceștia sunt oameni unici, foarte inteligenți și educați, care sunt pregătiți să accepte și să examineze dovezile și sfaturile medicale și să treacă peste provocările percepute.”, declara Eva Carneiro, vorbind despre Murray, pentru The Telegraph.

Medicul născut în Gibraltar a plecat de la Chelsea în 2015 după un dezacord cu managerul de atunci, Jose Mourinho.

Urmăriți Playtech.ro și pe