Ce conține pateul de pasăre din Lidl, Kaufland și alte magazine. Trebuie să afli înainte să consumi

de: Bișinicu Andreea
12 01. 2023

Pateul de ficat de pasăre este unul dintre cele mai populare produse din România, acesta găsindu-se la rafturile celor mai mari supermarketuri din România. Ce conține, cu adevărat, produsul. Statisticile tocmai au confirmat-o.

Ce ingrediente conține pateul de ficat

O analiză amănunțită a 37 de produse, realizată de reprezentanților InfoCons, a dovedit, recent, faptul că ficatul de pasăre se regăsește într-o proporție cuprinsă de 15 și 45% din pateurile care se vând în România.

Dintre acestea, circa două treimi din produse conțin aditivi alimentari, până la 9 E-uri, cel mai adesea fiind întâlnit nitritul de sodiu. În 4 din 10 produse analizate principalul ingredient este apa, scriu cei de la Hotnews.

Iată ce conține pateul de ficat de pasăre comercializat în cele mai mari supermarketuri de la noi din țară. Din punct de vedere al ingredientului principal, avem:

  • 56.76% au în compoziție prim ingredient ficatul de pasăre,
  • 40.54% au în compoziție prim ingredient apa,
  • 2.70% au în compoziție prim ingredient alt tip de carne.

Citește și Ce conțin pateurile vegetale, de fapt. Ce procent de legume au versus aditivi alimentari

Pe lângă ingredientul principal, pateul de ficat de pasăre din magazine conține:

  • 18.92% au în compoziție proteină animală din/de porc.
  • 18.92% au în compoziție slănină.
  • 16.22% au în compoziție șorici.
  • 5.40% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc și slănină.
  • 2.70% au în compoziție ficat de porc, proteină animală din porc, slănină și sorici.

De asemenea, 64.86% din pateurile de pui au în compoziție diferiți aditivi și E-uri, după cum urmează:

  • 2.70% din produse au în compoziție 9 E-uri;
  • 8.11% din produse au în compoziție 6 E-uri;
  • 5.40% din produse au în compoziție 5 E-uri;
  • 2.70% din produse au în compoziție 4 E-uri;
  • 21.62 din produse au în compoziție 2 E-uri;
  • 24.32% din produse au în compoziție 1 aditiv;
  • 35.13% din produse nu au în compoziție E-uri;

Care sunt cele mai răspândite tipuri de aditivi alimentari:

  • 100% dintre produsele studiate au avut în componență nitrit de sodiu (E250);
  • 33.33% dintre produsele studiate au avut în componență carmina (E120);
  • 20.83% dintre produsele studiate au avut în componență caragenan (E407);

Valoarea energetică este cuprinsa între 113 kcal și 337 kcal. În ceea ce privește cantitatea de grăsimi, aceasta variază între 4.3g și 30g. Pateul de ficat de pasăre conține o cantitate de acizi grași saturați cuprinsă între 1.5g și 12g.

  • Cantitatea de glucide variază între 1.85g și 9.3g, în timp ce cantitatea zaharurilor este cuprinsă între 0g și 3.4g.
  • 56.41% din produsele analizate nu conțin fibre.
  • Cantitatea de proteină se situează între 9g și 11.5g pentru produsele studiate.
  • Cantitatea de sare s-a situat între 1g și 1.6g.

Citește și Este total „de porc”: Ce conține pateul de porc, toți românii trebuie să știe ce cumpară, de fapt, de la Lidl, Kaufland sau orice magazin din România