Ce conține carnea de hamburger de la Lidl. Din ce ingrediente este făcută, de fapt

de: Ionuț Vieru
07 07. 2024

Magazinele Lidl vin cu cele mai bune oferte în fiecare săptămână, iar prețurile sunt mai mici față de competitori, motiv pentru care mulți aleg acest lanț de magazine. Carnea de hamburger este un produs iubit de mulți, dar ce conține?

Ce ingrediente conține carnea de hamburger de la Lidl?

Lidl a făcut un pas semnificativ în oferta sa de carne odată cu introducerea hamburgerului organic „Origin Pyrenees” , care a devenit un best-seller în lanțul de supermarketuri.

Prețul este foarte bun, iar carnea este delicioasă, dar cât de sănătoasă este? Ei bine, nutriționiștii au evaluat acest burger și și-a împărtășit impresiile.

În ceea ce privește compoziția, subliniază că burgerul individual „Origin Pyrenees” conține 98,2% carne de vită, alături de sare și doi antioxidanți, chiar dacă produsul este promovat ca fiind organic.

Cu toate acestea, faptul că are aproape 99% carne de vită, însoțită doar de sare și piper , fără aditivi suplimentari, îl face un produs foarte bun și recomandat de specialiști.

Pe lângă burgeri, Borges a trecut în revistă și carnea tocată „de origine Pirinei” Lidl , care este compusă din 99,97% carne de vită ecologică și un procent minim de piper organic (0,03%).

De ce trebuie să consumăm carne regulat

Carnea este o sursă crucială de nutrienți esențiali pentru organismul uman. Este o sursă bogată în proteine, care constituie între 16% și 22% din conținutul său, esențiale pentru dezvoltarea și întreținerea mușchilor, organelor și altor țesuturi din organism.

Cu toate acestea, conținutul de grăsimi din carne poate varia semnificativ. În timp ce bucățile slabe precum mușchiul pot avea până la 1% grăsime, bucățile precum slănina pot ajunge până la 48% grăsime, ceea ce îi influențează aroma și textura, precum și valoarea nutritivă.

Pe lângă proteine ​​și grăsimi, carnea conține și o varietate de vitamine și minerale esențiale pentru sănătate, precum fier, zinc, fosfor, potasiu și mai multe vitamine din grupa B, inclusiv vitamina B12, crucială pentru funcționarea nervilor și producerea de globule roșii.

Fierul prezent în carne este deosebit de important, deoarece este într-o formă ușor de absorbit de către organism. Acest mineral este esențial pentru transportul oxigenului în sânge și pentru producerea energiei celulare.

De asemenea, carnea oferă zinc, necesar pentru funcția imunitară și vindecarea rănilor , și fosfor, esențial pentru sănătatea oaselor și formarea țesuturilor.