Ce conţin supele la plic, de fapt. Motivul pentru care nu e bine să le consumi prea des

Ce conţin supele la plic, de fapt. Motivul pentru care nu e bine să le consumi prea des
Ce contin supele la plic, de fapt. Motivul pentru care nu e bine sa le consumi prea des

Probabil că, atunci când ai un program destul de încărcat și nu ai timp să îți prepari mâncare caldă, supa la plic ți se pare a fi soluția ideală și rapidă, nu-i așa? Ei bine, specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la ce ar conține, în realitate, supele concentrate la plic. De ce nu este indicat să le consumi des.

Motivul pentru care nu este recomandat să mănânci des supe la plic

În secolul vitezei, în care joburile ne ocupă foarte mult timp și suntem mereu pe fugă, încercând să rezolvăm tot felul de task-uri într-o perioadă limitată de timp, semipreparatele și mâncarea la plic reprezintă cea mai simplă soluție de a găti, pentru persoanele care nu excelează în bucătărie.

Oricât de delicioase ar fi și eficiente, având în vedere faptul că se prepară foarte repede, nutriționiștii ne recomandă să nu le consumăm frecvent, deoarece, pe termen lung, pot duce la apariția unor anumite probleme.

Pe lângă faptul că supele instant nu oferă organismului multe beneficii nutriționale, acestea se digeră într-un timp mult mai îndelungat decât mâncarea proaspătă.

De asemenea, supele instant conțin o cantitatea mai mare de sare decât preparatele proaspete, ceea ce poate favoriza apariția unor probleme de sănătate, pe o perioadă de timp mai îndelungată.

Ce conțin, de fapt, supele instant

În altă ordine de idei, semipreparatele sunt pline de conservanți și trec printr-o mulțime de procese chimice pentru a se obține textura, consistența și gustul dorit.

„Supele la plic sunt din ce în ce mai căutate, mai ales în sezonul rece. Se prepară foarte rapid, sunt gustoase și ne ajută să ne încălzim în zilele friguroase. Pe termen lung însă, ele nu sunt deloc bune pentru sănătate și recomand să le evităm pe cât posibil.

Există studii care demonstrează că tăițeii din supele instant rămân intacți în stomac chiar și la două ore după masă. Foarte mult în comparație cu tăițeii făcuți în casă, spre exemplu. Asta are nenumărate efecte negative asupra procesului de digestie.

Stomacul nu este obișnuit să rețină alimente pentru o perioadă atât de lungă de timp. În primul rând, sistemul digestiv poate experimenta o tensiune puternică fiindcă trebuie să funcționeze ore întregi pentru a digera acest tip de alimente extrem de procesate.

În plus, când un aliment rămâne în tractul digestiv pentru o perioadă lungă de timp, influențează și absorbția nutrienților. Rețineți că tăițeii și supele instant nu oferă multe beneficii nutriționale.”, a declarat medicul nutriționist Gianluca Mech.

Urmăriți Playtech.ro și pe