Ce conțin feliile de brânză topită din Lidl, Kaufland și alte magazine din România. Incredibil ce s-a descoperit

Ce conțin feliile de brânză topită din Lidl, Kaufland și alte magazine din România. Incredibil ce s-a descoperit
Ce conțin feliile de brânză topită din Lidl, Kaufland și alte magazine din România

Este un produs cu care au crescut foarte mulți dintre noi, fiind nelipsit de pe sandwich-urile pe care le puneau mamele zi de zi în pachetele copiilor. Te vei gândi de două ori când va veni momentul să le adaugi în coșul de cumpărături, după ce vei afla ce conțin feliile de brânză topită din Lidl, Kaufland și alte magazine din România.

Ce conțin feliile de brânză topită

Un experiment bizar a scos la lumină un detaliu alarmant despre banalele felii de brânză topită pe care le găsim pe rafturile tuturor magazinelor din țară. Un bărbat a pus o felie sub flacără de la brichetă, însă a descoperit că aceasta nu se topește, doar se înnegrea și se întărea. În plus, produsul alimentar a început să miroasă a plastic ars.

Încercând să înțeleagă ce se întâmpla, a decis să se uite cu atenție pe lista de ingrediente: lapte, zer, proteine din lapte concentrat, grăsimi din lapte, fosfat de calciu, sare, citrat de sodiu, concentrat proteic din zer, acid sorbic, enzime, extract de paprika şi vitamina D3.

Un detaliu pe care mulți producători îl omit este ce fel de lapte a fost folosit la fabricarea produsului, deoarece există lapte integral, lapte cu 2% grăsime, degresat etc. Alte ingrediente nedorite sunt proteinele din lapte concentrat – un tip lapte ieftin ce se obține prin diferite procese chimice și de filtrare și în urma cărora se formează și caseina, care este utilizată pentru a lega compoziţia dar şi ca adeziv în industria maselor plastice.

Un alt ingredient ce nu ar trebui să apară în compoziția unui produs alimentar este acidul sorbic.

Avertisment pentru români de la directorul ANPC

Cu doar câteva zile înainte de debutul sezonului sărbătorilor de iarnă, Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un avertisment pentru părinți.

Acesta i-a sfătuit pe români să cumpere mereu jucăriile pentru copii numai din magazine sau raioane specializate de unde vor primi factură, bon fiscal sau chitanță fiscală – documente ce dovedesc tranzacția și care pot fi folosite în eventualitatea în care va fi nevoie să facă o reclamație legată de calitatea sau siguranța produselor cumpărate.

„Dacă doreşti să dăruieşti o jucărie care să nu reprezinte un pericol pentru copii, ci să fie un cadou practic, atractiv care să aducă zâmbete pe chipurile lor, trebuie să ţii cont de următoarele sfaturi: să achiziţionezi jucării numai din magazine şi/sau raioane specializate, unde se eliberează documente de cumpărare (factură, bon fiscal, chitanţă fiscală), pentru a putea proba tranzacţia, în cazul în care, în mod justificat, doreşti să reclami calitatea/siguranţa unui produs; să alegi întotdeauna jucării potrivite pentru vârsta copilului, capacităţile şi aptitudinile sale.

Jucăriile trebuie să fie însoţite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea jucăriei; trebuie să ai în vedere faptul că jucăriile care nu sunt destinate unor grupe de vârstă specifice pot să îi rănească”, a scris vineri, pe Facebook, directorul general ANPC.

Urmăriți Playtech.ro și pe