Ce conţin biscuiţii digestivi din Carrefour, Lidl sau Kaufland. Pericolul la care te expui, fără să ai habar

de: Bișinicu Andreea
27 04. 2023

Unele dintre cele mai populare și îndrăgite produse alimentare din supermarketuri nu ar fi atât de sănătoase precum par. Specialiștii atrag un semnal de atenție cu privire la ce substanțe s-ar regăsi, de fapt, în biscuiții digestivi vânduți în comerț.

Ce conțin, de fapt, biscuiții digestivi pe care îi cumpărăm din supermarket

Oricât de gustoși ți s-ar părea biscuiții digestivi pe care-i cumperi din Lidl, Kaufland, Auchan sau Carrefour, atunci când te decizi să scapi de câteva kilograme în plus, experții susțin că aceștia nu ar fi cea mai fericită alternativă de gustare sănătoasă.

Aceste dulciuri sunt promovate ca fiind bogate în fibre, având un aport caloric mic, ideal pentru a fi consumate atunci când urmezi o dietă și vrei să slăbești.

Biscuiții digestivi ar fi încărcați cu o bună porție de făină grosieră de grâu brun, zahăr, ulei vegetal, făină integrală, extract de malț, agenți de ridicare artificiali și sare.

În funcție de soi și aromă, aceștia conțin, uneori, și zer uscat din fulgi de ovăz, lapte degresat de cultură și nuci praf, relatează cei de la doctorulzilei.ro.

Biscuiții digestivi conțin multe fibre, care ajută la reducerea senzației de foame. De asemenea, specialiștii subliniază faptul că ajută digestia și te fac să pierzi rapid în greutate.

Citește și Trucul genial prin care păstrezi biscuiții și prăjiturile ca în prima zi după coacere. Nu vei mai proceda altfel

Cu ce efecte secundare te-ai putea confrunta dacă ai consuma acești biscuiți pe termen lung

Cu toate acestea, studiile arată că ai putea experimente anumite efecte secundare, dacă ai consuma biscuiții digestivi pe termen lung.

Pentru început, uleiul vegetal pe care-l conțin ar putea provoca o tuse nepăcută, dată fiind posibilitatea că ar produce grăsimi trans, recomandat să fie evitate.

Conform unui studiu realizat de Japanese Society of Internal Medicine, prea mult ulei vegetal din dieta dumneavoastră poate provoca pneumonie lipoidică în care se observă lipide în leziuni și macrofage, provocând tuse extremă.

O altă consecință a consumului excesiv de biscuiți digestivi este că agenții de creștere ar putea provoca greață. Mulți oameni sunt alergici la agenți de creștere, precum bicarbonatul de sodiu, cel mai adesea folosit în produse de copt.

Biscuiții digestivi folosesc bicarbonat de sodiu, un antiacid fără prescripție medicală care ameliorează arsurile la stomac și durerile de stomac. Cu toate acestea, dacă vei consuma prea mult, s-ar putea să te confrunți cu probleme la nivel digestiv și crampe stomacale.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care suferă de afecțiuni precum hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă sau boli de rinichi să nu consume mult bicarbonat de sodiu.

Citește și Ingredientul banal care se pune în salamul de biscuiţi de post. Aşa iese aromat, doar bunicile îl mai fac aşa