Ce condamnare a primit Margherita de la Clejani după ce a condus drogată. Decizia e definitivă

Ce condamnare a primit Margherita de la Clejani după ce a condus drogată. Decizia e definitivă
Ce condamnare a primit Margherita de la Clejani după ce a condus drogată.

Ce condamnare a primit Margherita de la Clejani după ce a condus drogată. Fiica Clejanilor a produs un accident în luna mai a anului 2020, când a condus drogată și a lovit o mașină. Margheritei de la Clejani i-a fost înăsprită pedeapsa de către magistrații Curții de Apel din București pe care o primise anul trecut.

Ce condamnare a primit Margherita de la Clejani

Margherita de la Clejani a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel București pentru accidentul produs în luna mai a anului 2020, atunci când a condus drogată și a lovit o mașină.

Margherita de la Clejani a fost condamnată de Curtea de Apel București pe 29 iunie 2022, iar judecătorii i-au înăsprit pedeapsa primită la instanța de fond.

„Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi rejudecând: În baza art.396 alin.1, 2 şi 10 C.p.p. raportat la art.61 C.p., condamnă pe inculpata Manole Myriam-Margareta la pedeapsa de 40.000 de lei amendă penală (200 zile amendă x 200 lei/zi) pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prevăzută de art.336 alin.2 C.p.. (fapta din 23.05.2020)”, se indică în decizia instanţei.

Mai precis, magistrații Curții de Apel București i-au înăsprit sentința pe care o primise anul trecut și împotriva căreia Parchetul a depus apel. Margherita de la Clejani fusese condamnată inițial la plata unei amenzi penale de 16.000 de lei, iar judecătorii de la Curtea de Apel București i-au schimbat sentința, majorându-i suma la 40.000 de lei.

A condus sub influența substanțelor interzise

În plus, cu toate că inițial judecătorii i-au interzis să mai conducă vreme de un an, de data aceasta instanța i-a interzis să se mai urce la volan pentru o perioadă de trei ani.

„Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.63 C.p. Conform art.66 alin. 1 lit. i C.p. aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a hotărârii.

Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind plata cheltuielilor judiciare avansate de stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului formulat de Parchet rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea la dispoziția părților și a parchetului, prin mijlocirea grefei, azi, 29.06.2022”, se arată în minuta instanței, conform portal.just.ro.

Amintim că în urmă cu doi ani, Margherita de la Clejani a provocat un accident pe bulevardul Gheorghe Șincai din Sectorul 4 din București, iar ancheta poliţiei a indicat că fiica Clejanilor se urcase la volan după ce consumase substanţe interzise.