Ce cartofi trebuie să gătești pentru piure, de fapt. Mulți au procedat greșit până acum
Ce cartofi trebuie să gătești pentru piure, potrivit marilor bucătari. Cei mai mulți dintre români fac o greșeală mare atunci când vine vorba de pregătirea unui piure. Cartofii se aleg în funcție de ceea ce vreți să gătiți. Unii sunt buni de piure, alții de prăjit și alții de copt.
Cum să prepari cel mai gustos piure. Ce cartofi trebuie să folosești
Mulți dintre români se întreabă dacă într-adevăr tipul de cartofi contează atunci când vine vorba de pregătirea unui piure delicios. Bucătarii spun că da.
Unii cartofi sunt numai buni pentru piure, alții pentru preparate la cuptor, alții pentru prăjit. Marii bucătari au spus care sunt cartofii indicați pentru atunci când vreți să pregătiți piure.
Cartofii se folosesc în funcție de preparat
Așadar, în cazul în care vreți să gătiți piure nu este recomandat să folosiți cartofii roșii, ci cartofi albi. Astfel, preparatul va ieși pufos și moale, exact ca în marile restaurante.
De asemenea, gospodinele trebuie să știe că atunci când vor să prepare cei mai buni cartofi la cuptor, trebuie să aleagă cartofii roșii pentru că aceștia vor rămâne cu o formă perfectă. În plus, și în cazul ciorbelor, nu ezitați să folosiți cartofii roșii. În schimb, atunci când gătiți supă, puteți apela cu încredere la cartofii galbeni.
Rețetă delicioasă de piure
Ingrediente:
-două linguri de smântână (opțional)
-sare, după gust
-un vârf de cuțit de nucșoară (opțional)
-400 de g de cartofi albi
-120 de g de unt cu conținut mare de grăsime și o lingură de unt pentru fierbere
-200 de ml de lapte cald.
Cum se prepară piureul
Se începe cu curățarea cartofilor albi de coajă. Aceștia se taie în cuburi și se pun la fiert în apă fierbinte, în care se adaugă puțină sare. După ce au fiert, cartofii se scurg de apă și se pun într-un bol. Deasupra se adăugă untul, sarea și se zdrobesc cu un instrument special folosit pentru prepararea piureului.
Adăugați laptele, turnând în trepte, în timp ce pasați cartofii. După ce terminați de adăugat jumătate din cantitatea de lapte se poate adăuga și smântâna, după care se pune și restul de lapte. Urmăriți să obțineți o cremă fină și pufoasă.
Beneficiile cartofilor
-Cartoful gătit dietetic nu îngrașă– Fripturile și sosurile care sunt aranjate lângă piure sunt cele care duc la îngrășare, dar și cartofi care sunt gătiți în ulei mult îngrașă. Cel mai bine este să evitați asta. Consumați cartoful fiert, la cuptor sau copt.
-Ajută tenul- Un ten ars de soare pe timp de vară poate fi ușor refăcut dacă timp de 30 – 40 de minute se aplică felii subțiri de cartof crud sau straturi fine de cartofi cruzi rași
-Sucul de cartof de scapă de hemoroizi- o cură de argiloterapie și de suc proaspăt de cartofi face posibilă vindecarea de hemoroizi. De asemenea aplicarea de cremă de tătăneasă pe zona afectată va fi ca un balsam binefăcător pentru cel în suferință.
-Cartoful dă tărie oaselor! Cartoful are un conținutl bogat de calciu, de magneziu, de fier. Astfel, alimentul ajută la întărirea oaselor.