Ce cafea să nu ceri niciodată la o cafenea. Experţii îţi spun ce trebuie să eviţi

Ce cafea să nu ceri niciodată la o cafenea. Experţii îţi spun ce trebuie să eviţi
Ce cafea să nu ceri niciodata la o cafenea

Cei mai mulți dintre oameni beau cafea la primele ore ale dimineții, atunci când simt că au nevoie de un boost de energie, care să-i ajute să-și îndeplinească atribuțiile, atât pe cele casnice, cât și pe cele profesionale. Iată ce tip de cafea nu trebuie să ceri niciodată la o cafenea. Ce spun experții.

Mirosul îmbietor al cafelei proaspăt măcinate este considerat a fi unul dintre cele mai plăcute arome din lume. Majoritatea adoră să se trezească și să bea o cafea înainte să plece la serviciu, pentru a-și începe ziua cu bine.

Dacă nu ai timp să îți faci propria cafea la tine în bucătărie, cu siguranță găsești o cafenea în drum spre locul de muncă, pentru a-ți răsfăța papilele gustative cu ceva bun și dulce, iar atunci când ajungi la local, nu știi ce sortiment să alegi, toate arătând excepțional.

Atunci când intri într-o cafenea, este important să știi ce vrei să comanzi. Experții îți recomandă să nu-i comanzi unui barista o cafea rece. Cu toate acestea, dacă vei insista, este esențial să te asiguri că vei primi o cafea suficient de tare.

Cafeaua rece se prepară printr-o metodă populară și inedită, anume prin turnarea unor cuburi de gheață peste cafeaua fierbinte. Însă, pentru ca licoarea să aibă un gust bun și o consistență adecvată, e recomandat să ceri o cafea foarte tare. În caz contrar, gheața va dilua cafeaua, iar gustul ei va fi alterat.

Cum trebuie să îndulcești cafeaua, de fapt

Atunci când ne preparăm sau comandăm cafeaua, ne place să o asezonăm cu tot felul de artificii mai mult sau mai puțin dulci.

Unele persoane preferă cafeaua cu zahăr, alții cu frișcă sau lapte, în timp ce mulți o beau amară și mai tare, pentru a scăpa de mahmureală sau de dureri mari de cap.

Specialiștii atrag atenția băutorilor de cafea care toarnă prea mult zahăr în ceașcă, acesta fiind considerat unul dintre cele mai periculoase ingrediente. Consumat în exces, zahărul poate duce la formarea unor afecțiuni delicate, precum diabet sau obezitate, potrivit medicilor.

De aceea, experții în nutriție te sfătuiesc să îndulcești cafeaua de dimineață cu un înlocuitor natural, precum stevia, scorțișoara sau mierea, dacă simți nevoia să bei ceva dulce.