Ce avere au socrii lui Cătălin Cherecheș și cu ce se ocupă. Au fost arestați preventiv pentru 30 de zile
Vești noi în scandalul ce îl are în prim-plan pe Cătălin Cherecheș. Socrii edilului din Baia Mare, care au încercat să îl scape pe ginerele lor de închisoare, au fost și ei reținuți. Părinții Tabitei Gliga, soția lui Cătălin Cherecheș, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Cine sunt cei doi și cu ce avere se laudă.
Soții lui Cătălin Cherecheș, arestați preventiv
Scandalul momentului îl are în prim-plan pe Cătălin Cherecheș, fostul edil din Baia Mare. Bărbatul se află după gratii încă din februarie 2022, dar socrii lui au sperat că îl vor aduce mai repede acasă.
Claudia Gliga a fost reținută de către procurorii DNA, după ce a fost surprinsă în timp ce oferea 50.000 de euro mamei unei judecătoare de la Curtea de Apel Cluj, într-o încercare de a influența favorabil sentința în procesul de corupție al edilului.
Pentru început, soacra a fost arestată pentru 24 de ore, după care s-a dispus pedeapsa de 30 de zile. Ulterior, a fost arestat și Dorin Petru Gliga, socrul fostului edil, pe motiv că ar fi sprijinit-o moral pe soția lui, pe care chiar ar fi transportat-o la locul faptei.
„În data de 8 noiembrie 2023, într-un restaurant din Cluj Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soțul său atât moral, cât şi material, acesta din urmă asigurându-i soției sale transportul atât în vederea ,,rezolvării problemei” la Baia Mare, cât şi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro”, transmite DNA.
Ce avere au socrii lui Cătălin Cherecheș
Claudia Gliga, în vârstă de 54 de ani, a fost reținută de către DNA pentru următoarele 30 de zile. Femeia a fost prinsă în flagrant, în timp ce dădea mită pentru a obține o pedeapsă mai blândă pentru ginerele său, Cătălin Cherecheș.
Femeia nu a fost în atenția publicului până acum, dar încercarea de a-l aduce mai repede acasă pe fostul edil din Baia Mare a făcut-o vedetă. Se pare că mama Tabitei Gliga deține pozițiile de unic acționar și administrator la Elanstab Brod SRL, o companie cu sediul în județul Mureș.
Activitatea principală a firmei constă în producția de pâine, prăjituri și alte produse proaspete de patiserie. Afacerea este una profitabilă, care aduce venituri frumoase soților Gliga.
În cursul anului 2022, afacerea condusă de Claudia Gliga a înregistrat o cifră de afaceri de 452.000 de lei, generând un profit de aproximativ 200.000 de lei. Veniturile mari explică posibilitatea femeii de a oferit o asemenea sumă drept mită.
De asemenea, compania deține și o cofetărie în Piața Victoriei din orașul Târgu Mureș. Cei doi socri ai lui Cătălin Cherecheș excelează în domeniul afacerilor, dar încercarea lor de dare de mită le-a stricat planurile.
Ce pedeapsă a primit Cătălin Cherecheș
Cătălin Cherecheș a fost arestat pe fondul acuzației de luare de mită. Fostul edil din Baia Mare a fost condamnat, în februarie 2022, la cinci ani de închisoare. Din această perioadă, ar fi putut fi scăzută și pedeapsa pe care a ispășit-o în anul 2016.
Te-ar putea interesa și: Cine este judecătoarea care a refuzat mita din partea soacrei lui Cătălin Cherecheș. Chiar dacă are datorii, a rezistat tentației banilor
DNA l-a trimis pe Cătălin Cherecheș în instanță în anul 2018, iar în 2022 și-a primit sentința. Printre altele, fostul edil s-a mai ales și cu restricționarea mai multor drepturi importante:
- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice
- de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat
- de a ocupa funcţia de primar.
Totodată, tribunalul a decis păstrarea sechestrului asigurător impus de DNA asupra unor proprietăți ale primarului, printre care se numără un autoturism Porsche Cayenne și diverse terenuri. În plus, instanța a ordonat confiscarea sumei totale de 65.000 lei și 5.000 de euro. În cazul în care aceste sume nu pot fi identificate, confiscarea va fi efectuată prin echivalent.
Cătălin Cherecheş a fost reţinut iniţial în anul 2016, acuzat că ar fi primit o mită în valoare de 30.000 de lei. Potrivit acuzațiilor formulate de DNA, primarul ar fi primit sume de bani în mod repetat de la un membru al conducerii clubului de fotbal FCM Baia Mare, suma totală ridicându-se la 70.000 de lei.