Ce au pățit turiștii din Costinești care au mers la restaurantele din stațiune. Patronii au făcut scandal în fața lor

Ce au pățit turiștii din Costinești care au mers la restaurantele din stațiune. Patronii au făcut scandal în fața lor
Ce au patit turistii din Costinesti care au mers la restaurantele din statiune. Patronii au facut scandal in fata lor

Mascații au descins la mai multe restaurante din stațiunea Costinești, după ce inspectorii de la ANPC i-au solicitat pentru a face anumite verificări în zonă. Localurile cu pricina au fost amendate, după ce autoritățile au găsit anumite nereguli. Ce au pățit turiștii pe litoralul românesc.

Turiștii din Costinești au găsit mâncare expirată la localurile din zonă

Alimente și preparate expirate, precum și servicii care lasă de dorit, cu asta s-au confruntat mai mulți turiști din stațiunea Costinești din Dobrogea. Românii au cerut ajutorul comisarilor ANPC, după ce angajații unor localuri de pe litoralul autohton au prezentat anumite nereguli.

Totul s-a petrecut sâmbătă, 6 august. Pentru că inspectorii ANPC nu au putut trece de angajații restaurantelor, aceștia au apelat la ajutorul mascaților.

Când au reușit, în sfârșit, să intre, autoritățile au găsit numeroase nereguli precum cantități mari de carne și alte alimente expirate de 2-3 ani, potrivit președintelui ANPC, Horia Constantinescu, într-o intervenție la Digi 24.

„A fost o acțiune de control începută ieri, la 3:00 după-amiaza, și s-a încheiat duminică, la 7 dimineața. Din punctul de vedere al rezultatului cercetărilor, acțiune este un real succes. În schimb, din punctul de vedere al siguranței consumatorilor, un adevărat dezastru.

Tone de carne expirată, kilograme întregi de materii prime, mult înafara datei limită de consum, toate, un real pericol pentru sănătatea și viața consumatorilor”, a afirmat președintele ANPC.

„Sute de borcane de murături expirate din 2020”

Potrivit specialiștilor, inspectorii de la Protecția Consumatorului au găsit sute de borcane cu murături expirate de acum 2 ani de zile, sticle expirate din 2019 și kilograme de carne de mici comercializată în afara termenului de garanție.

A fost vizată activitatea unui singur operator economic cu multe puncte de lucru deschise în Costineşti. Au fost găsite mai multe depozite, inclusiv subterane, iar ceea ce se găsea acolo depășește cu mult orice imaginație.

Au fost găsite tone carne expirată, achiziționată atunci când aceasta se afla în imediata apropiere a termenului de durabilitate minimală, probabil achiziționată la preț mult mai mic decât cel obișnuit, depozitată apoi în spațiile de frig pentru a fi comercializată.

Cantităti enorme de carne de mici erau comercializate în continuare, în afara termenului, iar condimentele aveau 3-4 ani vechime. Sute de borcane de murături expirate din 2020, sute de plicuri, sute de sticluțe expirate din 2019.

Cei 5 ani petrecuți de mine în cadrul ANPC au părut nuli aseară, pentru că nu ne-am confruntat niciodată cu o situație de acest gen!”, a declarat liderul ANPC pentru sursa citată.