Ce au păţit copiii turiştilor români în Bulgaria. E o staţiune celebră, spitalul e plin, din păcate

Ce au păţit copiii turiştilor români în Bulgaria. E o staţiune celebră, spitalul e plin, din păcate
Focar de rotavirus în Albena. Ce a spus o românca din stațiunea Albena despre starea copiilor bolnavi. Spitalul este plin.

Este alertă medicală în celebra stațiune Albena din Bulgaria, des frecventată de către turiști. Pe lângă faptul că unii conaționali se află în regiunea amintită în concedii, aici se mai organizează și un campionat de fotbal la care participă mulți copii din țara noastră. Situația, însă, nu este deloc una plăcută. Persoanele care s-au deplasat în această zonă în ultimele zile se confruntă acum cu un focar de rotavirus în stațiunea Albena. Spitalele sunt pline de copii.

Focar de rotavirus în stațiunea Albena

Românii din stațiunea Albena din Bulgaria au intrat în panică, după ce au aflat despre existența unui focar de rotavirus în regiune. Zeci de copii s-au îmbolnăvit la scurt timp după ce au ajuns în zonă, prezentând vărsături, diaree şi dureri de burtă şi cap. Potrivit relatărilor unei mame românce, personalul medical se luptă să facă față provocării neașteptate.

Ambulanțele circulă continuu în regiune. Copiii încep să manifeste simptome de boală brusc. La farmacii, cozile sunt pline de adulți alertați de starea de sănătate a copiilor lor. Mai ales în circumstanțele desfășurării unui campionat de fotbal la care participă copii din Bulgaria și România.

Întrebați despre situația cu pricina, reprezentanții Ministerului Sportului de la București au anunțat că au luat legătura cu organizatorul competiției pentru a se informa despre starea copiilor. Potrivit acestora, minorii au beneficiat imediat de ajutor medical și, în prezent, se află deja pe drum spre România.

„Precizăm suplimentar că, din informațiile pe care le deținem, este vorba despre o competiție privată, la care participarea s-a făcut pe bază de invitație, Ministerul Sportului nefiind implicat în organizare”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sportului.

Mărturia unei românce cu copiii bolnavi

„Eu sunt venită aici cu cei doi copii ai mei, o fetiță de opt ani și un băiețel de 12, la un turneu de fotbal, Junior S Cup la Albena. Suntem cazați la un hotel de patru stele. Imediat ce ne-am cazat, ne-a abordat un cuplu de români care ne-a spus „Aveți mare grijă, că nu știm ce se întâmplă. E spitalul plin de copii care vomită și au stări grave de dureri de burtă și cap. Bulgarii nu știu de la ce s-a pornit. E posibil să fie de la apa de la dozatoare sau robinet, când vă spălați pe dinți”.

E în toată stațiunea. Am fost la farmacia din Albena, cred că este una, maxim două farmacii. Era o coadă de 30-40 persoane, români și vreo doi nemți. Absolut toate persoanele cereau săruri pentru hidratare și spuneau problemele: vărsături, dureri abdominale și de cap. Farmacista ne-a spus că bănuiește că ar fi un focar de rotavirus. Când stăteam la coadă la farmacie, doi copii au ieșit vomitând jet. Pur și simplu, mergi pe stradă, te șochezi, parcă suntem într-un film de groază. La fiecare pas vezi câte un copil care se ține de burtă și vomită.

Noi nu știm, ca turiști, de unde se trage. Azi noapte, copiilor mei le-a fost foarte rău. M-am dus la recepție să îmi spună unde găsesc o farmacie non stop sau un spital. Mi s-a spus că în Albena nu există nici farmacie non stop, nici spital și să aștept până la ora opt dimineață, când se va deschide o clinică privată.

Copiii mei acum s-au trezit. Au adormit pe la șase dimineața. În continuare sunt foarte rău, îi voi lua în mașină și îi voi duce la acea clinică, după care voi merge în țară, pentru că nu primim niciun sprijin aici. Salvările… Nu vă spun cum vin. Pe bandă rulantă”, a povestit o mamă pentru PRO TV.