12 aug. 2022 | 23:17

Ce au păţit copiii turiştilor români în Bulgaria. E o staţiune celebră, spitalul e plin, din păcate

News
Ce au păţit copiii turiştilor români în Bulgaria. E o staţiune celebră, spitalul e plin, din păcate
Focar de rotavirus în Albena. Ce a spus o românca din stațiunea Albena despre starea copiilor bolnavi. Spitalul este plin.

Este alertă medicală în celebra stațiune Albena din Bulgaria, des frecventată de către turiști. Pe lângă faptul că unii conaționali se află în regiunea amintită în concedii, aici se mai organizează și un campionat de fotbal la care participă mulți copii din țara noastră. Situația, însă, nu este deloc una plăcută. Persoanele care s-au deplasat în această zonă în ultimele zile se confruntă acum cu un focar de rotavirus în stațiunea Albena. Spitalele sunt pline de copii.

Focar de rotavirus în stațiunea Albena

Românii din stațiunea Albena din Bulgaria au intrat în panică, după ce au aflat despre existența unui focar de rotavirus în regiune. Zeci de copii s-au îmbolnăvit la scurt timp după ce au ajuns în zonă, prezentând vărsături, diaree şi dureri de burtă şi cap. Potrivit relatărilor unei mame românce, personalul medical se luptă să facă față provocării neașteptate.

Ambulanțele circulă continuu în regiune. Copiii încep să manifeste simptome de boală brusc. La farmacii, cozile sunt pline de adulți alertați de starea de sănătate a copiilor lor. Mai ales în circumstanțele desfășurării unui campionat de fotbal la care participă copii din Bulgaria și România.

Întrebați despre situația cu pricina, reprezentanții Ministerului Sportului de la București au anunțat că au luat legătura cu organizatorul competiției pentru a se informa despre starea copiilor. Potrivit acestora, minorii au beneficiat imediat de ajutor medical și, în prezent, se află deja pe drum spre România.

„Precizăm suplimentar că, din informațiile pe care le deținem, este vorba despre o competiție privată, la care participarea s-a făcut pe bază de invitație, Ministerul Sportului nefiind implicat în organizare”, au mai spus reprezentanţii Ministerului Sportului.

Mărturia unei românce cu copiii bolnavi

„Eu sunt venită aici cu cei doi copii ai mei, o fetiță de opt ani și un băiețel de 12, la un turneu de fotbal, Junior S Cup la Albena. Suntem cazați la un hotel de patru stele. Imediat ce ne-am cazat, ne-a abordat un cuplu de români care ne-a spus „Aveți mare grijă, că nu știm ce se întâmplă. E spitalul plin de copii care vomită și au stări grave de dureri de burtă și cap. Bulgarii nu știu de la ce s-a pornit. E posibil să fie de la apa de la dozatoare sau robinet, când vă spălați pe dinți”.

E în toată stațiunea. Am fost la farmacia din Albena, cred că este una, maxim două farmacii. Era o coadă de 30-40 persoane, români și vreo doi nemți. Absolut toate persoanele cereau săruri pentru hidratare și spuneau problemele: vărsături, dureri abdominale și de cap. Farmacista ne-a spus că bănuiește că ar fi un focar de rotavirus. Când stăteam la coadă la farmacie, doi copii au ieșit vomitând jet. Pur și simplu, mergi pe stradă, te șochezi, parcă suntem într-un film de groază. La fiecare pas vezi câte un copil care se ține de burtă și vomită.

Noi nu știm, ca turiști, de unde se trage. Azi noapte, copiilor mei le-a fost foarte rău. M-am dus la recepție să îmi spună unde găsesc o farmacie non stop sau un spital. Mi s-a spus că în Albena nu există nici farmacie non stop, nici spital și să aștept până la ora opt dimineață, când se va deschide o clinică privată.

Copiii mei acum s-au trezit. Au adormit pe la șase dimineața. În continuare sunt foarte rău, îi voi lua în mașină și îi voi duce la acea clinică, după care voi merge în țară, pentru că nu primim niciun sprijin aici. Salvările… Nu vă spun cum vin. Pe bandă rulantă”, a povestit o mamă pentru PRO TV.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Alex Ciucu este cel mai fidel... amant. Soțul Alinei Sorescu se iubește cu aceeași femeie ca și în urmă cu 11 ani. Ea este o cunoscută vedetă TV!
Capital.ro
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
EVZ.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
PERICOL pentru pisicile care stau în APARTAMENT. Anunț important pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro