Ce au început românii să facă la locul de muncă. 40% din ei au recunoscut totul, fără nicio jenă
În ultimii ani, un nou fenomen ia amploare din ce în ce mai mare în rândul angajaților de la noi din țară. Un sondaj realizat recent de una dintre cele mai mari platforme de recrutare a dezvăluit ce au început românii să facă la locul de muncă. 40% dintre cei chestionați au recunoscut fără nicio ezitare.
Sondajul ce arată ce au început românii să facă la locul de muncă
Pentru că februarie este luna iubirii, specialiștii de la BestJobs, una dintre cele mai mari platforme de recrutare online de la noi din țară, au realizat un studiu cel puțin interesant despre…dragoste, iar concluziile au fost surprinzătoare.
În condițiile în care angajații își petrec cea mai mare parte din timp la locul de muncă, jobul a ajuns să fie, de fapt, locul ideal pentru găsirea partenerului sau partenerei de viață.
Mai mult, se pare că idilele se înfiripă mai ales în timpul activităților și deplasărilor cu echipa (de tip teambuilding) în afara biroului.
40% din angajații care au participat la studiu au recunoscut că locul de muncă este cel mai bun loc pentru a-și găsi perechea, 35% au dezvăluit că și-au cunoscut partenerul actual la locul de muncă sau au avut în trecut relații rezultate din interacțiunile profesionale.
Citește și: Angajatul român care a demisionat pentru că nu făcea nimic la serviciu. Primea 6.500 de lei pe lună degeaba
Ce spun cifrele
Cât despre teambuilding-uri și alte activități cu echipa ce implică deplasări în afara biroului, 48% sunt convinși că în astfel de situații pot apărea relații amoroase între colegi. Unul din doi angajați cunoaște cel puțin o situație în care colegi de muncă au dezvoltat o astfel de relație în cadrul unor activități de tip teambuilding.
În jur de 15% din participanții la sondaj au lucrat sau lucrează și în prezent în aceeași companie cu partenerul sau partenera de viață. Din rândul acestora, 35% susțin că principalul avantaj este acela că se pot sprijini reciproc cu informații și 16% sunt inspirați de partenerul lor atunci când trec printr-un blocaj creativ. De asemenea, 16% sunt de părere că sunt mai buni la job atunci când lucrează alături de partener și astfel scad șansele de a intra în burnout (aproximativ 7%), mai ales în contextul în care împart biroul de acasă.
48% sunt de părere că relațiile la locul de muncă pot complica lucrurile, existând riscul ca problemele de cuplu să afecteze munca, 20% vorbesc despre acuzații de favoritism și 12%, despre dificultățile în a planifica simultan concediile. Printre dezavantaje se numără și numărul ridicat de conflicte la locul de muncă, bârfele de la birou și lipsa de securitate la locul lor de muncă.
Citește și: Cele mai căutate locuri de muncă din România. Ce salariu oferă angajatorii pentru cea mai comună meserie