Ce au în sânge doar 43 de persoane din întreaga lume. E total neașteptat ce se spune despre ele

Ce au în sânge doar 43 de persoane din întreaga lume. E total neașteptat ce se spune despre ele
Există doar 43 de oameni în lume care au acest lucru

La nivel mondial, A, B, AB și O sunt cele mai des întâlnite grupe de sânge. Cu toate acestea, există o grupă de sânge foarte specială. Este atât de rară încât doar 43 de persoane din întreaga lume o au. Grupa de sânge Rh-Null este cea mai rară grupă de sânge observată la oameni. Numită și „sângele de aur”, grupa de sânge a fost descoperită în 1961. Specialiștii spun că este extrem de apreciată, deoarece există doar 8 donatori disponibili care pot ajuta la transfuzie.

Grupa de sânge Rh-Null, cea mai rară grupă de sânge

Sângele care curge prin venele noastre este alcătuit din globule roșii, plasmă și antigeni, care sunt în număr de aproximativ 342. Aceleași antigene acționează pentru a determina grupa ta de sânge. Conform specialiștilor, 160 din cei 342 de anticorpi sunt foarte des întâlniți.

Dar persoanele care nu au acești antigeni tind să aibă o grupă de sânge rară. Acest aspect este cunoscut sub numele de sânge Rh-Null. În acest caz, spun specialiștii, lipsesc toți cei 61 de antigeni posibili din sistemul Rh. Se pare că fenotipul Rh-Null se întâlnește la unul din 6 milioane de oameni.

Mai exact, cei cărora le lipsește antigenul Rh din sângele lor sunt considerați a fi norocoșii care poartă sânge de aur în vene. Oamenii de știință încă studiază factorii și efectuează mai multe teste.

Aceștia consideră că persoanele cu grupa de sânge Rh-null pot acționa ca donatori universali de sânge pentru persoanele care au grupe de sânge rare.

„La fel ca și noi, persoanele care poartă grupa de sânge Rh sunt capabile să ducă o viață normală și sănătoasă, fără un pericol major pentru viață.

Cu toate acestea, întrucât numărul de hematii este puțin scăzut, acestea tind să fie expuse riscului de anemie limită.”, spun specialiștii.

Riscurile asociate cu grupa de sânge Rh-Null

Populația de persoane cu grupa de sânge Rh-Null este destul de redusă. Astfel că, acestea sunt îngrijite peste tot și practică precauții suplimentare. Conform speciliștilor, grupa lor de sânge este cea mai căutată. Rh-null ar putea fi cea mai apreciată grupă de sânge, mai spun cercetătorii.

Fiind o grupă de sânge atât de rară, poate fi puțin dificil să găsești un donator care să-i ajute în caz de transfuzie și îngrijire medicală. Unora dintre persoanele care au grupa de sânge Rh-Null le este chiar cerut să își asigure sângele sau să îl doneze într-o bancă.

Numărul celor cu „sânge de aur” a ajuns la 43

Conform ultimelor descoperiri, o femeie din Terengganu se numără printre cele 43 de persoane din lume care au grupa de sânge Rh-Null. Potrivit unei postări pe Facebook a băncii de sânge din Terengganu, femeia este singura persoană din Malaezia cu această grupă rară de sânge, potrivit publicației Todayonline.

„Grupa de sânge a acestui donator este Rh-null, cea mai rară grupă de sânge din lume. Dacă există un pacient care are nevoie de acest tip de sânge, atunci acest sânge va fi diluat pentru a fi folosit.”, se arată în postare.

Banca de sânge a precizat că sângele donat va fi trimis la banca națională de sânge din Kuala Lumpur . Aici va fi depozitat într-un container umplut cu azot, la -80 de grade, timp de 10 ani.

Potrivit Academiei Australiene de Științe, persoanele care au această grupă de sânge au o absență totală a antigenelor Rh pe globulele roșii. S-a raportat că a fost descoperită pentru prima dată la o femeie aborigenă australiană în 1961.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI