Ce au descoperit medicii la autopsia baschetbalistei de 18 ani. Motivul pentru care a murit

Ce au descoperit medicii la autopsia baschetbalistei de 18 ani. Motivul pentru care a murit
De ce a murit Alessia Maria Raiciu

Moartea prematură a baschetbalistei Alessia Maria Raiciu a șocat România. Chiar în ziua în care împlinea vârsta majoratului (18 ani), tânăra s-a dus la ceruri. Frumoasa brunetă avea tot viitorul în față și se preconiza o carieră de succes în sportul pe care l-a iubit enorm. La două zile după deces, medicii au făcut dezvăluiri importante. Ce au descoperit la autopsie.

Ce s-a aflat despre baschetbalista Alessia Maria Raiciu

Duminică, 14 august 2022, inima Alessiei Maria Raiciu a încetat să mai bată. În loc de tort și cadouri, familia se pregătește acum de înmormântare. A murit în somn, de ziua ei de naștere, când făcea 18 ani. Sportiva era inclusă în lotul U18 al reprezentativei României în Campionatul European de Baschet Feminin din perioada 30 iulie – 7 august. La INML, medicii i-au făcut autopsia, pentru a descoperi care este motivul morții sale subite.

De ce ar fi murit, de fapt

Pasionată de baschet, Alessia s-a stins din viață în data de 14 august 2022, chiar în ziua în care împlinea vârsta de 18 ani. Bruneta a fost găsită fără suflare în locuința sa, fără urme de violență pe corp. Tânăra a decedat în timp ce dormea și nu ar fi avut probleme de sănătate. Se pare că sportivei i s-a oprit brusc inima din cauza „sindromului morții subite”.

Pe terenul de baschet, tânăra era un adevărat fenomen. Obținuse mai multe medalii în cadrul competițiilor de juniori, iar debutul în Liga Națională a venit devreme, pentru Agronomia București.

FRB este în doliu

Vestea tristă că Alessia Maria Raiciu a plecat dintre noi fusese confirmată și de Federația Română de Baschet, la doar câteva minute după ce portalul numărul 1 de baschet din România a făcut anunțul. Sportiva era extrem de talentată, câștigase deja multe medalii și premii alături de formația CS Olimpia București și debutase în Liga Națională la Agronomia București. Mai mulți fani ai baschetului au transmis condoleanțe rudelor îndoliate.

„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în pace, Alessia!”, a scris FRB pe Facebook.

Potrivit antrenorilor săi, Alessia Maria Raiciu era una dintre cele mai talentate baschetbaliste ale generației 2004. Dumnezeu să o odihnească în pace!