22 nov. 2019 | 13:59

Ce au descoperit anchetatorii când au scormonit conturile lui Ceaușescu. Ce ascundea dictatorul pe proprietatea sa: “Era o turmă întreagă”

Știri generale
Ce au descoperit anchetatorii când au scormonit conturile lui Ceaușescu. Ce ascundea dictatorul pe proprietatea sa: “Era o turmă întreagă”
Anchetatorii au descoperit, după Revoluție, câți bani avea în conturi familia Ceaușescu

Foarte multe informații contradictorii despre soții Ceaușescu au fost vehiculate în spațiul public după Revoluția din 1989. Pentru a afla câți bani avea în conturi familia Ceaușescu, anchetatorii s-au pus pe treabă și au deschis mai multe investigații la scurt timp după căderea regimului comunist.

Anchetatorii au descoperit, după Revoluție, câți bani avea în conturi familia Ceaușescu

Românii vorbeau despre sumele uriașe pe care Nicolae și Elena Ceaușescu le-ar fi avut în conturi. Se zvonea că cei doi ar avea milioane de dolari în bănci străine, iar unii susțineau chiar că ar avea clanțele poleite cu aur și, mai mult, vasul de la WC tot din aur.

Anchetatorii au deschis mai multe investigații după Revoluție, dar singurele date oficiale sunt cele despre conturile pe care familia Ceaușescu le-a avut la CEC. Nu a fost vorba despre Nicolae și Elena, ci despre copiii lor, Valentin, Zoia și Nicu. Iată ce au descoperit anchetatorii la CEC, după 1989:

  • Nicu Ceauşescu: 1.223.873 de lei
  • Valentin Ceauşescu: 1.223.873 de lei
  • Zoia Ceauşescu: 1.450.020 de lei

Valentin Ceaușescu a recunoscut însă că avea bani în străinătate: „Am un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra – „Midland” – şi 1.500 de mărci la „Deutsche Bank”- sucursala din Frankfurt. Nu cunosc numerele conturilor; extrasul de cont privitor la depozitul din RFG poate fi găsit cu ajutorul fostei soţii, Iordana Borilă”, a declarat Valentin Ceaușescu în fața anchetatorilor.

Nicolae și Elena Ceaușescu au cheltuit sume uriașe de bani pentru alimente, dar nu le-ar fi plătit niciodată din banii lor (160.000 – 180.000 de lei lunar). În plus, hrana animalelor costa 600-700 de lei.

„În privinţa animalelor, cunosc că era o turmă întreagă: Nicolae Ceauşescu avea patru câini Labrador – Corbu, Şarona, Şoimu şi Rodica; Valentin avea un câine cocker, Nicu Ceauşescu avea un câine lup, Elena Ceauşescu avea un câine pripăşit, la care ţinea, Zoia Ceauşescu şi Mircea Oprean aveau şi ei doi”, a declarat fostul şef al Gospodăriei, Radu Burciu.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro