Ce au descoperit americanii despre David Popovici. Ce se întâmplă cu sportivul român în apă

Ce au descoperit americanii despre David Popovici. Ce se întâmplă cu sportivul român în apă
Ce se intampla cu David Popovici in apa

Este incredibil ce au descoperit americanii despre David Popovici. Ce se întâmplă, de fapt, cu sportivul român atunci când se află în apă. David Popovici a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene de la Roma, stabilind și un nou record mondial.

David Popovici, analizat de americani. Cum s-a comportat în apă la cursa de 100 de metri liber

David Popovici a uimit lumea sportului prin progresele fantastice din ultimele 14 luni. Trecerea la nivelul următor este, de obicei, foarte grea, însă nu și pentru David Popovici. Tânărul din București și-a asumat obiective foarte înalte și a început rapid să le taie de pe listă.

Campionatul Mondial de la Budapesta a fost „doar începutul” așa cum spunea David Popovici, după medaliile obținute la Budapesta. Corectarea recordului mondial de la proba regină a înotului, 100 de metri liber, a fost doar o chestiune de timp, iar David Popovici s-a grăbit să realizeze acest obiectiv la Europenele de la Roma.

David Popovici și Cesar Cielo, studiați în cursa de 100 de metri liber

Analiza făcută de prestigiosul website swimswam relevă care au fost punctele comune, dar mai ales diferențele dintre cei mai rapizi oameni din istorie pe distanța de 100 de metri, la stilul liber, David Popovici și Cesar Cielo.

Brazilianul este mai înalt decât Popovici, 1.95 m, față de 1.90 m. Cielo, care avea 22 de ani la momentul în care a stabilit recordul mondial în 2009, a acumulat mult mai multă forță decât David Popovici, în vârstă de 17 ani, până în acest moment al carierei.

David Popovici a bătut recordul mondial fără a purta un costum modern

De fapt, Popovici s-a referit în mod deosebit la el însuși drept o „legendă slabă”, referindu-se la corpul său extrem de subțire. Trebuie remarcat, de asemenea, că, recordul lui Cielo a fost stabilit în epoca „super-costumelor” și că a purtat la cursa de record mondial de la Roma un costum tech complet body, în timp ce David Popovici a doborât recordul fără a beneficia de acest avantaj.

Din perspectiva loviturilor subacvatice, Cesar Cielo a făcut 4 lovituri subacvatice imediat după start înainte de a ieși din apă, în timp ce David Popovici a făcut 5 lovituri, cu scopul de a corecta recordul mondial.

David Popovici, o lovitură subacvatică în plus

După, David Popovici a făcut cu o lovitură subacvatică mai mult în total decât Cesar Cielo în cursă. De asemenea, cei doi înotători au avut întoarceri foarte rapide la 50 de metri, strângându-și foarte mult sub apă picioarele și deplasându-le foarte repede.

Nu în ultimul rând, după calculul făcut de specialiști, Cesar Cielo a făcut 32 de lovituri pe primii 50 de metri, în timp ce David Popovici a făcut 31. Asta înseamă că brazilianul a avut 68 de lovituri în cursa sa, în timp ce David Popovici a avut cu una mai puțin în total, adică 67.